Τίμησαν τον «άσχημο γόη» του γαλλικού σινεμά

Χρυσός Φοίνικας στον Ζ.Π. Μπελμοντό

Τίμησαν τον «άσχημο γόη» του γαλλικού σινεμά

Ένας λατρεμένος star του γαλλικού κινηματογράφου ο Ζαν Πόλ Μπελμοντό, αποθεώθηκε από το κοινό και τους συναδέλφους του στην κατάμεστη αίθουσα Κλοντ Ντεμπισί, στις Κάννες. Σε μία λαμπερή τελετή, το φεστιβάλ τίμησε με ειδικό Χρυσό Φοίνικα τον 78χρονο ηθοποιό, για την προσφορά του στην 7η τέχνη.

Παρόντες στην τελετή ήταν και πολλοί διάσημοι φίλοι του, ανάμεσά τους ο Κλόντ Λελούς, η Κλαούντια Καρντινάλε, ο Ζαν Πιέρ Μαριέλ, ο Ζαν Πολ Ραπενό, η Νικόλ Καλφάν, ο Ξαβιέ Μποβουά. Μεγάλοι απόντες ήταν ο Αλέν Ντελόν και ο Ζαν Λικ Κοντάρ, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που το 1960 άνοιξε το δρόμο στο Μπελμοντό με την ταινία «Με κομμένη την ανάσα». Όταν ο ηθοποιός μπήκε δειλά δειλά στην αίθουσα, κρατώντας μπαστούνι και υποβασταζόμενος από τη σύντροφό του Μπάρμπαρα Γκαντόλφο, ξέσπασε μια θύελλα χειροκροτημάτων από τους παρεβρισκόμενους και εκείνος έσπευσε να τους αποζημιώσει πέταξε το μπαστούνι, κάρφωσε ένα πλατύ χαμόγελο σ��ο πρόσωπό και ξεκίνησε την ομιλία του με ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κοινό.

Χωρίς να κομπιάσει ή να δακρύσει και παρά τα αλλεπάλληλα εγκεφαλικά επεισόδια που έχει υποστεί είπε: «Σας ευχαριστώ όλους εσάς τους φίλους μου, αλλά ευχαριστώ και όλους όσους δεν γνωρίζω μέσα σε αυτή την αίθουσα». Όπως αποκάλυψε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό, προσπαθούσε εδώ και αρκετά χρόνια να πείσει τον Ζαν Πολ Μπελμοντό να δεχθεί το βραβείο.

Πάντως, ο «άσχημος γόης» του γαλλικού σινεμά κατά τη βράβευσή του αποκάλεσε τον ειδικό Χρυσό Φοίνικα «δώρο θεού» και όχι άδικα άλλωστε, καθώς στα 53 χρόνια που εργάζεται στον κινηματογράφο ουδέποτε απέσπασε κάποια σημαντική διάκριση, με εξαίρεση το βραβείο Σεζάρ για την ταινία «Itineraire d’un efant gate».

Δείτε ένα γαλλικό αφιέρωμα στην τελετή απονομής Χρυσού Φοίνικα στον Ζ.Π. Μπελμοντό:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top