Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Διαβάζω»

Η Ιωάννα Καρυστιάνη τιμήθηκε με το βραβείο Μυθιστορήματος

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Διαβάζω»
Για 15η συνεχή χρονιά η εκδήλωση για τα βραβεία του λογοτεχνικού περιοδικού «Διαβάζω», ολοκληρώθηκε. Στο Μουσείο Μπενάκη παρευρέθησαν πολλοί καλλιτέχνες μεταξύ αυτών ο Θανάσης Βαλτινός, η Κική Δημουλά, ο Κώστας Μουρσελάς και ο Θάνος Μικρούτσικος, οι οποίοι απόλαυσαν την απονομή των βραβείων.

Την τιμητική της είχε η Ιωάννα Καρυστιάνη, η οποία πήρε το Βραβείο Μυθιστορήματος για το βιβλίο της «Τα σακιά» (Εκδόσεις Καστανιώτη). Η ίδια αφού ευχαρίστησε την επιτροπή και το περιοδικό δήλωσε: «Αγαπώ πάρα πολύ τη λογοτεχνία, τους πεζογράφους και τους ποιητές. Εφέτος έτυχε να έχω διαβάσει πολλά από τις λίστες των υποψηφίων βιβλίων. Είμαι τυχερή που ανήκω σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια». Με παράπονο όμως η Ιωάννα Καρυστιάνη συμπλήρωσε «Οι νέοι συγγραφείς έχουν μπει τα τελευταία χρόνια στα λογοτεχνικά πράγματα με πένα στιβαρή και αιχμηρή, σήμερα όμως αισθάνομαι ότι δύσκολα μπορώ να ευχαριστήσω τον υπουργό Πολιτισμού, ο οποίος αποφεύγει να συναντήσει τους εκπροσώπους των συγγραφέων εδώ και πάνω από έναν χρόνο. Απόψε γιορτάσαμε μόνοι μας».

Δόθηκαν επίσης και τα εξής βραβεία: Βραβείο Διηγήματος-Νουβέλας στον Αλέξανδρο Ίσαρη για το βιβλίο του «Βίνκελμαν ή το Πεπρωμένο». Βραβείο Ποίησης εξ’ ημισείας στους Χριστόφορο Λιοντάκη για τη συλλογή «Στο τέρμα της πλάνης» και Κώστα Μαυρουδή για τη συλλογή «Τέσσερις εποχές».

Επίσης Βραβείο Λογοτεχνικού Δοκιμίου- Μελέτης στον Κωνσταντίνο Τσουκαλά για το βιβλίο του «Η επινόηση της ετερότητας», «Ταυτότητες» και «διαφορές» στην εποχή της παγκοσμιοποίησης». Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα στον Μιχάλη Γενάρη για το βιβλίο του «Πρίγκιπες και δολοφόνοι».

Τέλος Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου στους Αντώνη Παπαθεοδούλου (κείμενο) και Μυρτώ Δεληβοριά (εικονογράφηση) για το βιβλίο «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο». Βραβείο Λογοτεχνικού Βιβλίου για μεγάλα παιδιά στην Μαρία Παπαγιάννη για το βιβλίο της «Το δέντρο μονάχο» και Βραβείο Προσφοράς στο Βιβλίο απονεμήθηκε στο Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών – Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη για τη μακρόχρονη συμβολή του στα ελληνικά γράμματα.

Δείτε την Ιωάννα Καρυστιάνη να διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο για το οποίο βραβεύτηκε



Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top