Έργα αναστήλωσης στα μνημεία της Δήλου

Το ΚΑΣ ενέκρινε εργασίες συντήρησης

Μετά από πρόταση της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αποφάσισε την αναστήλωση μνημείων της Δήλου, του θρησκευτικού και εμπορικού κέντρου της αρχαιότητας.

Η πρόταση αφορά στη συντήρηση και αποκατάσταση του θεάτρου, της πλατείας και της δεξαμενής του. Τα μνημεία αυτά - ή τουλάχιστον τμήματά τους – επιθυμεί να αποκαταστήσει η Σχολή, που έχει μεγάλη εμπειρία στις ανασκαφές στο νησί, καθώς συνεργάζεται με την Ελληνική Αρχαιολογική Υπηρεσία από το 1873. Η μελέτη έγινε ομόφωνα δεκτή από το ΚΑΣ, αλλά όχι στο σύνολό της. Τα μέλη του Συμβουλίου ενέκρινα�� να προχωρήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση των πεσών, ημικιόνων και τμήματος επιστηλίου με την επιγραφή «κατασκεύασε».

Επίσης συμφώνησαν στην αποκατάσταση της βάσης του αγάλματος του Φιλεταίρου, που υπήρξε ηγεμόνας της Περγάμου κατά τον 3ο αιώνα π.Χ. Ενέκριναν ακόμη τη συμπλήρωση με αρχαίους και νέους λίθους δύο αναλημμάτων των παρόδων του θεάτρου και την κατασκευή των βάσεων πάνω στις οποίες θα παρουσιάζονται αρχιτεκτονικά μέλη και δύο πεσσοί.

Δείτε ένα οδοιπορικό στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top