Με θέα τον Παρθενώνα...η Ευρωπαϊκή Νύχτα των Μουσείων

Ξεχωριστές εκδηλώσεις από το Μουσείο της Ακρόπολης

Στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, συμμετέχει την Τετάρτη 18 Μαίου, το Μουσείο της Ακρόπολης, που εκείνη την μέρα θα είναι ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μέχρι τότε το Μουσείο θα εφαρμόσει ένα καινούργιο πρόγραμμα για την ανάδειξη των πολύτιμων επιγραφών του. Πέρα από τις νέες πινακίδες των εκθεμάτων, είκοσι πέντε μεγάλοι γυάλινοι πίνακες θα σηματοδοτούν εποχές και ενότητες, δίνοντας ιστορικά στοιχεία. Δύο επιπλέον πινακίδες θα παρουσιάζουν τα υλικά των γλυπτών, εργαλεία επεξεργασίας και τα χρώματά τους.

Το βράδυ της 18ης Μαίου, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, θα δοθεί συναυλία από την συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, που θα παρουσιάσει έργα Beethoven, Musorgsky, Faure και Borodin με σολίστα πιάνου τον Δ. Βεζύρογλου. Στην εκδήλωση θα μετάσχει και η Μεικτή Χορωδία του Δήμου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top