Νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά

Δημοπρατείται το έργο ανέγερσης του

Νέο αρχαιολογικό μουσείο στα Χανιά

Ανοίγει ο δρόμος για την ανέγερση του νέου αρχαιολογικού μουσείου των Χανίων. Το έργο που πρόκειται να δημοπρατηθεί την Τρίτη 10 Μαίου, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 18 εκατομμύρια ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, που βρέθηκε για αυτό το λόγο στα Χανιά, τόνισε ότι θα υλοποιηθούν όλα όσα είχε ανακοινώσει ο υπουργός Π. Γερουλάνος, κατά την επίσκεψή του στην πόλη τον περασμένο Φεβρουάριο. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο δημαρχείο, εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στον τομέα πολιτισμού, ανάμεσά τους το νέο Μουσείο, τα οκτώ έργα που έχουν ενταχθεί στο Περιφερειακό Πρόγραμμα, καθώς και το έργο ανάδειξης των οχυρώσεων, ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα».

Η κυρία Μενδώνη στην τοποθέτησή της ανέφερε ότι η πόλη των Χανίων έχει μια εξαιρετικά σημαντική και πολυσήμαντη ταυτότητα, που θα πρέπει να προβληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γεγονός, που θα επιτευχθεί από την ανάδειξη των οχυρώσεων της. Στη σύσκεψη τέθηκε και το ζήτημα της διόρθωσης της εικόνας που παρουσιάζει το παραλιακό μέτωπο των Χανίων και της γενικότερης ανάπλασής του.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top