Το Hollywood υποκλήθηκε στο ταμπεραμέντο της Sofia Loren

Ο κινηματογράφος τίμησε τη μεγαλύτερη Ιταλίδα star

Το Hollywood υποκλήθηκε  στο ταμπεραμέντο της Sofia Loren

Πριν από 50 χρόνια η Sofia Loren έγινε η πρώτη ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ για ξενόγλωσση ταινία, με την ερμηνεία της στο ιταλικό φίλμ «Δύο γυναίκες». Σε εκείνη την τελετή απονομής των βραβείων κινηματογράφου, το 1961, η διάσημη ηθοποιός δεν είχε παραστεί, και σήμερα ήρθε η στιγμή το Hollywood να της πει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για την πολύτιμη προσφορά της και να της εκφράσει τον θαυμασμό του.

Σε μια λαμπερή εκδήλωση της Ακαδημίας Κινηματογραφικής Τέχνης και Επιστημών η Loren ήταν το τιμώμενο πρόσωπο, έχοντας γύρω της τα πιο λαμπερά αστέρια από το χώρο του θεάματος. Ανεβαίνοντας στο βήμα ο John Travolta την αποκάλεσε το «ομορφότερο προϊόν» της Ιταλίας, ο Roberto Benigni της τραγούδησε το «O sole mio», ενώ ο Billy Crystal την χαρακτήρισε «Μεγάλη του αγάπη».

Όταν εκείνη πήρε το λόγο, φανερά συγκινημένη, μίλησε στο κοινό για το Οσκαρ και όσα έφερε στη ζωή της το 1961. «Ποτέ δεν φανταζόμουν -ανέφερε- ότι μία ιταλίδα, σε μια ιταλική ταινία θα αποσπούσε την ανώτατη διάκριση της βιομηχανίας κινηματογράφου. Το βραβείο αυτό άλλαξε ολοκληρωτικά τη ζωή μου, με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου και με ενθάρρυνε να ξεπεράσω τα καλλιτεχνικά μου όρια. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω τα συναισθήματά μου αυτή τη στιγμή».

Όταν η Sofia Loren ρωτήθηκε από τον αμερικανό κωμικό ηθοποιό Billy Crystal, ο οποίος ήταν παρουσιαστής της εκδήλωσης, αν είναι ικανοποιημένη από την καριέρα της, εκείνη δάκρυσε και είπε ότι πότε δεν είναι κανείς ευχαριστημένος πάντα θέλει περισσότερα. «Μου αρέσει τόσο πολύ η καριέρα μου, η ζωή μου», ανέφερε η διάσημη ηθοποιός και πρόσθεσε: «Γεννήθηκα για αυτό. Αρρωσταίνω όταν δεν δουλεύω...»

Η Sofia Loren θεωρείται η διασημότερη εν ζωή ιταλίδα ηθοποιός με περισσότερες από 80 ταινίες στο ενεργητικό της. Το 1991 βραβεύτηκε με Όσκαρ για την συνολική προσφορά της στο κινηματογράφο και χαρακτηρίστηκε «ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς του παγκόσμιου κινηματογράφου». Και όχι άδικα, καθώς με τις εξαιρετικές της ερμηνείες και την ιδιαίτερη ομορφιά της έφερε την «αλμύρα της Μεσογείου» στους κόλπους της 7ης τέχνης.

Δείτε αποσπάσματα απο την λαμπερή τελετή για τη διάσημη ηθοποιό στο Hollywood...

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top