«Η Νύχτα των Μουσείων» ανοίγει τις πύλες της στο κοινό

Εκδηλώσεις που «κεντρίζουν» το ενδιαφέρον στις 14 Μαϊου

«Η Νύχτα των Μουσείων» ανοίγει τις πύλες της στο κοινό

Ο πολιτισμός «ξαγρυπνά» το Σάββατο 14 Μαίου, καθώς για έβδομη συνεχή χρονιά γιορτάζεται η «Νύχτα των Μουσείων» με συμμετοχές μουσείων απο ολόκληρη την Ευρώπη.

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη ανοίγει τις πύλες του και προσκαλεί το κοινό με ελεύθερη είσοδο, από τις 18:00 έως και τις 02:00 σε μια ξεχωριστή περιήγηση στους χώρους του. Δίνεται η ευκαιρία στους επισκέπτες να περιπλανηθούν στην έκθεση «Η Απαγορευμένη Πόλη του Jiang Guofang», στην οποία παρουσιάζονται 27 πίνακες του Guofang, καθηγητή στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κίνας. Τα έργα που είναι εμπνευσμένα από την Απαγορευμένη Πόλη, απεικονίζουν αυτοκράτορες, παλλακίδες, ανθρώπους του παλατιού, μεταφέροντας στο κοινό μια απόκοσμη και ταυτόχρονα εξωτική ατμόσφαιρα. Παράλληλα στο χώρο του Ιδρύματος διοργανώνονται και άλλες εκδηλώσεις, μετατρέποντας την επίσκεψη σε διαδραστική εμπειρία. Επιπλέον, στο Αμφιθέατρο θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές προβολές της ταινίας «Κομφούκιος».

Στο εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων συμμετέχει και το Ίδρυμα Ευγενίδου, με σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Έτσι στις 14 του μήνα, στις 21:30 και στις 22:30, με ελεύθερη είσοδο το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει στο νέο ψηφιακό πλανητάριο «Τα 7 θαύματα του κόσμου».

Παράλληλα, από τις 21:30 έως τις 24:00, στην είσοδο του Ιδρύματος, οι επισκέπτες μπορούν να «παρατηρήσουν» τον Κρόνο με τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διοργανώνονται και Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης Τεχνολογίας, από τις 20:00 έως 22:30 το βράδυ και φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Ο κόσμος της Αρχαίας Αιγύπτου: Εικόνες από την Μόνιμη Συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, από 21:30 έως τις 24:00.

Σε αυτή τη σημαντική γιορτή του πολιτισμού θα βάλει και τη δική του υπογραφή το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, το οποίο καλεί μικρούς και μεγάλους να θυμηθούν και να ονειρευτούν από 19:30 έως τις 21:30.

Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Οι γονείς θυμούνται...τα παιδιά ονειρεύονται». Με αφορμή τα εκθέματα του μουσείου, τα παιδιά θα αφηγηθούν στους μεγάλους τα όνειρά τους και οι μεγάλοι θα μοιραστούν με τους μικρούς επισκέπτες μνήμες, στιγμές, παιχνίδια και όνειρα της παιδικής τους ηλικίας.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top