70 χρόνια από τη μάχη της Κρήτης

Στις 14 Μαϊου ανοίγει η αυλαία των εκδηλώσεων

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώνονται από την μάχη της Κρήτης, μίας από τις σημαντικότερες σελίδες που έχουν γραφτεί στην ιστορία της χώρας.

Η αυλαία των επετειακών εκδηλώσεων, που θα διαρκέσουν έως τις 22 Μαϊου, θα αν��ίξει στις 14 Μαϊου, στα Χανιά. Η παρουσία βετεράνων από τις συμμαχικές χώρες και πολλών συνοδών τους θα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των εορτασμών. Παράλληλα, αναμένεται να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και στη συμμέτοχή των πολιτών, όπως τονίστηκε στην τελική σύσκεψη για τις εκδηλώσεις.

Στο φετινό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, που διοργανώνονται για πρώτη φορά. Ανάμεσά τους: ο ρόλος της Εκκλησίας στη Μάχη της Κρήτης και την αντίσταση, οι καταστροφές της παλιάς πόλης από τους βομβαρδισμούς των Γερμανών, ο ρόλος των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μέχρι τώρα δεν έχει αναδειχθεί σε όλη του τη μορφή. Η εκπροσώπηση των ξένων χωρών από αντιπροσωπείες θα είναι υψηλή, καθώς από την Μεγάλη Βρετανία θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις ο δούκας του ��κλόστερ μαζί με δύο υπουργούς, από τη Νέα Ζηλανδία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων και από την Αυστραλία ο υπουργός Βετεράνων.

Οι εορτασμοί περιλαμβάνουν τελετές σε μνημεία πεσόντων, εκθέσεις φωτογραφίας, αντικειμένων, εφημερίδων εποχής, αυτοκινήτων εποχής, ομιλίες και δρώμενα. Στις εκδηλώσεις θα λάβει μέρος και το σμήνος επίδειξης της Raf Red Arrows. Για την συμπλήρωση 70 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προχώρησαν στην έκδοση σειράς γραμματοσήμων.

Δείτε ένα βίντεο αφιέρωμα στη Μάχη της Κρήτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top