Με 3 παραστάσεις καλοκαιρινή αυλαία στο Εθνικό

«Σκηνοβάτες», «Ηρακλής μαινόμενος» και «Παραμύθι χωρίς όνομα

Με 3 παραστάσεις καλοκαιρινή αυλαία στο Εθνικό

Κόντρα στους δύσκολους καιρούς το Εθνικό Θέατρο με τρεις σημαντικές παραγωγές, ανοίγει την «αυλαία» του καλοκαιριού. Οι «Σκηνοβάτες» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ο «Ηρακλής μαινόμενος» του Ευριπίδη με την υπογραφή του Μιχαήλ Μαρμαρινού και το «Παραμύθι χωρίς όνομα» σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Κα�� οι τρεις παραστάσεις θα βγουν εκτός των τειχών, για να ταξιδέψουν στην περιφέρεια.

Οι «Σκηνοβάτες» που ανεβαίνουν στις 15 και 16 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, τοποθετούνται χρονικά στο τέλος του δεύτερου μ.Χ αιώνια την περίοδο που ρωμαϊκή αυτοκρατορία καταρρέει. Μέσα σε αυτή την παρακμή τρεις θίασοι από τρεις άκρες της αυτοκρατορίας στήνουν τους δικούς τους αυτοσχέδιους δραματικούς αγώνες. Από εκεί αρχίζει μια σπαρταριστή σκηνική σύνθεση, με αποσπάσματα από τραγωδίες και κωμωδίες ελλήνων και ρωμαίων ποιητών, ύμνους και χορικά, καθώς και εντυπωσιακούς αγώνες, μονομαχίες και ακροβατικά.

Στην παράσταση συμμετέχει ένα εντυπωσιακό κάστ ηθοποιών ανάμεσά τους οι: Νένα Μεντή, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Λιγνάδης, Νίκος Κουρής, Τάνια Τρύπη, Ελένη Κοκκίδου, Μάκης Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Θανάσης Αλευράς και Σωκράτης Πατσίκας.

Στις 5 και 6 Αυγούστου στην Επίδαυρο θα ανέβει ο «Ηρακλής μαινόμενος» του Ευριπίδη, ένα από τα λιγότερο παιγμένα έργα, που παρουσιάζεται μόλις για δεύτερη φορά από το Εθνικό Θέατρο. Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι ο Ηρακλής που επιστρέφει από τον κάτω κόσμο, όπου έχει πάει να φέρει τον Κέρβερο και ανακαλύπτει ότι η οικογένειά του έχει καταδικαστεί σε θάνατο από το Λύκο που βασιλεύει παράνομα στη Θήβα.

Τους κεντρικούς ρόλους της παράστασης έχουν ο Νίκος Καραθάνος, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, ο Μηνάς Χατζησάββας, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Στεφανία Γουλιώτη, η Θεοδώρα Τζήμου και ο Γιώργος Γάλλος.

Στο μεταξύ, το έργο-σταθμός της Πηνελόπης Δέλτα, το «Παραμύθι χωρίς όνομα», από την Παιδική Σκηνή «Κατίνα Παξινού» θα ταξιδέψει το καλοκαίρι από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκατό χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευσή του το «Παραμύθι χωρίς όνομα», αποτελεί μια συναρπαστική αλληγορική ιστορία, με εξαιρετικά επίκαιρα μηνύματα, που δίνει και πάλι την ευκαιρία στην ελπίδα να ανθίσει.

Στο έργο εμφανίζονται κατά αλφαβητική σειρά οι : Α. Αϊδίνη, Δ. Βέργαδος, Γ. Γαλάτης, Σ. Θεοφάνους, Μ. Λούση, Μ. Καρατζογιάννης, Κ. Καρβέλης, Μ. Κοιλάκος, Π. Σπυρόπουλος, Φ. Τιμοθέου, Δ. Φραγκιόγλου, Κ. Φωτιάδη, Σ. Χρήστου.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top