Εικονικό ταξίδι στο Λονδίνο - Επισκέψου όλα τα Μουσεία

Δες την καραντίνα αλλιώς και «βούτα» στην τέχνη

εικονικό ταξίδι σε μουσεία στο Λονδίνο

Τι θα ήταν η καραντίνα χωρίς βιβλία, μουσική και ταινίες για να δει κανείς; Λογικά ανυπόφορη. 

Τι θα έλεγες όμως αν μάθαινες πως εκτός από τις «βουτιές» σε άλλους κόσμους θα μπορούσες να «μπεις» σε μερικά από τα μεγαλύτερα και διασημότερα μουσεία του Λονδίνου και μάλιστα από τον καναπέ του σπιτιού σου;

Ευτυχώς οι υπεύθυνοι των Μουσείων είχαν προνοήσει πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού και είχαν ψηφιοποιήσει μεγάλο μέρος των συλλογών τους, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα εικονικής περιήγησης στην τέχνη και την ιστορία.

Cool events στο σπίτι σου με online streaming

Τα τέσσερα Μουσεία του Λονδίνου για να κάνεις «μπεις» από το σπίτι σου

Tate Modern

Η συλλογή του από έργα τέχνης θα σε αφήσει άφωνο. Monet, Picasso, Rothko και πολλοί άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες σε περιμένουν να ανακαλύψεις τις αθάνατες δημιουργίες τους. Μάλιστα ο διευθυντής του Μουσείου,  Frances Morris, είναι αυτός που σε ξεναγεί στους χώρους του, δείχνοντάς σου έργα των  Louise Bourgeois, Carl Andre και πολλών άλλων καλλιτεχνών.

>> Κάνε τη βόλτα σου εδώ

Η γκαλερί τέχνης «The Courtauld»

To συγκεκριμένο μουσείο είχε κλείσει τις πόρτες του πολύ πριν την έλευση του Covid-19 λόγω ανακαίνισης. Ωστόσο οι υπεύθυνοι φρόντισαν να δημιουργήσουν αυτό το digital tour για τις επόμενες γενιές. Η ξενάγηση σε πηγαίνει από δωμάτιο σε δωμάτιο, για να ανακαλύψεις σταδιακά έργα Ιμπρεσιονιστών, Μοντερνιστών, αλλά και μεγάλων καλλιτεχνών όπως οι Van Gogh, Manet, Kandinsky και πολλοί άλλοι.

>> Κάνε τη βόλτα σου εδώ

Η Εθνική Πινακοθήκη

Εδώ η ψηφιοποίηση έγινε με τη βοήθεια του Google Street View. To μουσείο φιλοξενεί τα έργα μερικών εκ των μεγαλύτερων καλλιτεχνών που πέρασαν από τη γη. Αυθεντίες της Αναγέννησης, Μπαρόκ ζωγράφους αλλά και Ιμπρεσιονιστές είναι μερικοί μόνο από τους μόνιμους «κατοίκους» της Εθνικής Πινακοθήκης του Λονδίνου. Αν θες να «χαθείς» ένα απόγευμα στο Λονδίνο, τότε η Εθνική Πινακοθήκη είναι το ιδανικό μέρος.

>> Κάνε τη βόλτα σου εδώ

Το Βρετανικό Μουσείο

Μετά το Brexit οι φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση άρχισαν να πληθαίνουν, ζητώντας από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βρετανικό Μουσείο να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Ωστόσο η κρίση του κορωνοϊού είχε ως αποτέλεσμα οι συζητήσεις να «παγώσουν» προς το παρόν. Έως ότου γίνει η επανέναρξή τους και δούμε πού θα οδηγήσουν, θα μπορείτε να θαυμάζετε τα Γλυπτά του Παρθενώνα virtually. Και φυσικά εκτός από τα ελληνικά έργα τέχνης, στο Βρετανικό Μουσείο υπάρχουν και οι μούμιες, και ποιος δεν τρελαίνεται για μούμιες;

>> Κάνε τη βόλτα σου εδώ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top