Αυλαία για την βρετανίδα ηθοποιό Anna Massey

Έφυγε σε ηλικία 74 ετών

Αυλαία για την βρετανίδα ηθοποιό Anna Massey

Η καταξιωμένη και βραβευμένη ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου Anna Massey έφυγε από την ζωή σε ηλικία 74 ετών, χτυπημένη από την επάρατο νόσο. Στο πλάϊ της βρίσκονταν ο σύζυγός της Uri Andres και ο γιος της.

Η Massey, κόρη των ηθοποιών Reymont Massey και Andrian Allen, γεννήθηκε στην Αγγλία το 1937, ενώ νονός της ήταν ο σκηνοθέτης John Ford. Όπως ήταν φυσικό από πολύ νωρίς ακολούθησε και εκείνη τα επαγγελματικά βήματα των γονιών της. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία 18 ετών, πρωταγωνιστώντας στο θεατρικό έργο “The Reluctant Debutante”, που της χάρισε μία υποψηφιότητα για βραβείο Tony.

Τρία χρόνια αργότερα ήρθε και το κινηματογραφικό της βάπτισμα, παίρνοντας ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Σκότλαντ Γιάρντ: Απόσπασμα αμέσου δράσεως», με σκηνοθέτη τον νονό της John Ford. Στον κινηματογράφο είχε πάντα δεύτερους ρόλους, με συμμετοχές στις ταινίες «Ηδονοβλεψίας» του Michael Powell και το «Φρενίτις» του Alfred Hitchcock.

Στο θέατρο διέγραψε μια λαμπρή καριέρα. Το 1983 κερδίζει το βραβείο β’ ρόλου «Laurence Olivier» για την ερμηνεία της στην παράσταση «Σημασία τού να Είναι κανείς Κανείς Σοβαρός». Επίσης πήρε μέρος σε αρκετές σειρές στη μικρή οθόνη, ενώ τιμήθηκε με το βραβείο BAFTA για την τηλεόραση. Η Anna Massey ήταν παντρεμένη από το 1958 έως το 1962 με τον τηλεοπτικό Sherlock Holms, Jeremy Brett, με τον οποίο απέκτησαν ένα παιδί. Το 1990 έκανε ένα δεύτερο γάμο με τον Uri Andres, ο οποίος της στάθηκε μέχρι το τέλος.

Δείτε το trailer της ταινίας "Φρενίτις" του Alfred Hitchcock, την τανία που χάρισε αναγνωρισιμότητα στην Anna Massey:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top