Αυτοί οι 12 σκότωσαν τον Λόρκα

Αποκαλυπτικό βιβλίο για τους δολοφόνους του

Αυτοί οι 12 σκότωσαν τον Λόρκα
Συγκλονιστικά στοιχεία για τις τελευταίες ώρες του Γκαρθία Λόρκα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ιστορικός Μιγκέλ Καμπαλέρο Πέρεθ.

Σύμφωνα με τον Πέρεθ, που χρειάστηκε τρία χρόν��α έρευνας για να καταλήξει σε συμπέρασμα, τον Λόρκα τον εκτέλεσαν δεξιοί πολιτικοί και επιχειρηματίες αντίπαλοί του.
Με το βιβλίο του, που έχει τίτλο «Οι 13 κρίσιμες ώρες του Λόρκα» αποκαλύπτει τον τόπο που δολοφονήθηκε ο συγγραφέας, την ταυτότητα των 6 εκ των 12 εκτελεστών του και τα στοιχεία τριών ακόμα κρατουμένων.

Αρχικά ο συγγραφέας ήθελε να διασταυρώσει αν οι πληροφορίες που είχε δώσει στο φως της δημοσιότητας ο ισπανός δημοσιογράφος Εντουάρντο Μολίνα Φαχάρδο ευσταθούν και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι ορθές.

«Λόγω των πολιτικών πεποιθήσεών του, ο Φαχάρδο είχε πρόσβαση σε ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να του πουν την αλήθεια. Τα αρχεία πιστοποιούν όσα είχε πει, επομένως εύλογα υποθέτουμε ότι δεν λέει ψέματα για την τοποθεσία στην οποία ετάφη ο Λόρκα», εξηγεί.

«Πρόκειται για λάκκο που είχαν ανοίξει κάποιοι προσπαθώντας να βρουν νερό κοντά σε μια απομονωμένη φάρμα. Απέχει, μόλις 500 μέτρα από το σημείο που είχε υποδείξει ο ιστορικός Ιαν Γκίμπσον το 1971, αλλά σε ανασκαφή το 2009 δεν βρέθηκε τίποτα. Το νέο σημείο βρίσκεται στην ύπαιθρο, αρκετά μακριά από τα γύρω χωριά, ώστε να μη δει ή ακούσει κάποιος κάτι. Ωστόσο είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο - ώστε με τους προβολείς του να μπορεί να βοηθήσει το εκτελεστικό απόσπασμα μέσα στη νύχτα», τόνισε ο Πέρεθ.

Όσον αφορά τους δολοφόνους υποστηρίζει ότι ορισμένοι δεν είχαν επιλογή, γιατί θα τους σκότωναν αν δεν το έκαναν, ενώ κάποιοι άλλοι πληρώθηκαν για αυτό.
Ποιοι γνώριζαν; Δύο άτομα «ο ένας ήταν ο διοικητής του αποσπάσματος, ο 53χρονος Μαριάνο Αχένιο, και ο άλλος ο εθελοντής Αντόνιο Μπεναβίδες, συγγενής της πρώτης συζύγου του πατέρα του Λόρκα», υποστηρίζει!
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top