Στην δημοσιότητα το σχέδιο συντήρησης του Κολοσσαίου

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από χορηγό

Το σχέδιο συντήρησης του γνωστότερου μνημείου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, του Κολοσσαίου, παρουσιάστηκε αναλυτικά στην ιταλική πρωτεύουσα από τον υπουργό Πολιτισμού Τζανκάρλο Γκαλάν και τον δήμαρχο της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο.

Το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ που θα δαπανηθεί για τις εργασίες συντήρησης, έχει διατεθεί από τον ιδιοκτήτη γνωστής μάρκας υποδημάτων, Ντιέγκο Ντέλα Βάλε, ο οποίος δέχθηκε την πρόταση χρηματοδότησης, θέτοντας ως προϋπόθεση η εταιρεία του να είναι η μόνη χορηγός.

Τα έργα αναμένεται να αρχίσουν τον Σεπτέμβριο και μετά την ολοκλήρωσή τους, η επισκέψιμη επιφάνεια του Κολοσσαίου αναμένεται να αυξηθεί συνολικά, κατά 25%. Τα σημεία στα οποία θα εστιαστούν οι παρεμβάσεις είναι η βόρεια και νότια πρόσοψη και τα υπόγεια, ενώ παράλληλα θα τοποθετηθούν καινούργια κάγκελα σε διάφορα σημεία του μνημείου.

Κάθε χρόνο το Κολοσσαίο επισκέπτονται πάνω από πέντε εκατομμύρια τουρίστες και τους θερινούς μήνες ο μέσος επισκεψιμότητας αγγίζει τις είκοσι πέντε χιλιάδες άτομα την ημέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top