Η...«Ερωμένη» του Πικάσο πουλήθηκε για 15,2 εκατ. ευρώ

Σε δημοπρασία άγνωστο έργο του ζωγράφου

Η...«Ερωμένη» του Πικάσο πουλήθηκε για 15,2 εκατ. ευρώ

Ένα άγνωστο στο ευρύ κοινό έργο του Πάμπλο Πικάσο, που απεικονίζει μια ερωμένη του διάσημου ισπανού ζωγράφου, πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο, έναντι 15,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο τίτλος του πίνακα που δημιουργήθηκε το 1935, είναι “Jeune Fille Endormie”, δηλαδή νεαρή κοπέλα κοιμάται και αποτελεί το πορτρέτο της Μαρί Τερέζ Βαλτέρ. Το έργο δώρισε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ένας ανώνυμος αμερικανός, ενώ τα χρήματα από τη δημοπρασία θα διατεθούν για επιστημονική έρευνα. Απόλυτο κόσμημα χαρακτηρίζει το πορτρέτο ο Τζιοβάνι Μπερτατσόνι, εκπρόσωπος του οίκου Christie’s.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Μαρί – Τερέζ Βαλτέρ πόζαρε για πολλούς πίνακες του Πικάσο. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1927, όταν ο κορυφαίος ζωγράφος ήταν 45 χρόνων και εκείνη μόλις 17. Οι δύο τους πέρασαν αρκετό καιρό μαζί στο εξοχικό του Πάμπλο Πικάσο, στο Μπουαζελού, εκεί όπου ο καλλιτέχνης δημιούργησε μερικά από τα περίφημα έργα του. Ένα ακόμη πορτρέτο της Βαλτέρ είναι το “Nude, Green Leaves And Bust”, που πωλήθηκε πέρυσι στο αστρονομικό ποσό των 74 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε μια σειρά από τα πιο διάσημα έργα του Πάμπλο Πικάσο:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top