Τιμή ρεκόρ για ένα βιολί Stradivarius

Πωλήθηκε σε δημοπρασία 11 εκάτ. ευρώ

Απογειώθηκε η τιμή πώλησης ενός σπάνιου βιολιού Stradivarius, σε δημοπρασία που έγινε μέσω διαδικτύου από τον οίκο Tarisio. Το Stradivarius, που έφθασε το αστρονομικό ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελούσε μέρος της συλλογής του μουσικού ιδρύματος Nippon και τα έσοδα από τον θα διατεθούν για την ενίσχυση των θυμάτων του σεισμού και του τσουνάμι στην Ιαπωνία.

Η τιμή που έπιασε είναι τετραπλάσια από την προηγούμενη τιμή-ρεκόρ πώλησης ενός βιολιού Stradivarius, ενώ όπως μεταδίδει το B.B.C. το όνομα του αγοραστή δεν έχει γίνει γνωστό. Το συγκεκριμένο βιολί κατασκευάστηκε το 1721 και φέρει την ονομασ��α “Lady Blunt”, καθώς ανήκε στη λαίδη Anne Blunt, την εγγονή του λόρδου Byron.

Το Stradivarius είναι άθικτο και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση όπως όταν δημιουργήθηκε από τον διάσημο κατασκευαστή του Antonio Stradivari, που γεννήθηκε στην Κρεμόνα της Ιταλίας το 1644. Στις μέρες μας υπάρχουν ανά τον κόσμο περίπου 600 βιολιά, που κατασκευάστηκαν από τα μαγικά χέρια του Stradivari.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top