Παγκόσμια Ημέρα Χορού με πληθώρα εκδηλώσεων

Το Κέντρο Πολιτισμού- Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος γιορτάζει μ’ ένα μεγάλο πάρτι

Παγκόσμια Ημέρα Χορού με τριήμερες εκδηλώσεις

Ως παγκόσμια ημέρα χορού έχει οριστεί η 29η Απριλίου και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων σε συνεργασία το Τμήμα Αθηνών του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού έχουν οργανώσει ένα τριήμερο εκδηλώσεων.

Την  Παρασκευή το  Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» οργανώνει την Ημερίδα «Ερμηνεύοντας τον αρχαίο Ελληνικό χορό» σε συνδιοργάνωση με την Ομάδα Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου.

Το Σάββατο 28 Απριλίου  στον Προαύλιο χώρος Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ομόνοιας στις 17:00 θα γίνει μία μουσικοχορευτική εκδήλωση με ποικίλα είδη χορού.

Την Κυριακή 29 Απριλίου που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, το γλέντι θα ξεκινήσει στην Πλατεία Ειρήνης, από τις 14:00 με μουσικοχορευτικό δρώμενο με το σχήμα “Kamperia Percation”- Αφρικανικά Κρουστά του Γιώργου Φασόλη και afrofusion χορούς

Στις 17:00 στο Θησείο στην  Αρχαία Αγορά- Αδριανού- Κυδαθηναίων θα γίνει το Περιπατητικό δρώμενο «Χορεύοντας με τους αρχαίους Έλληνες» με την Ομάδα  Μελέτης της Αρχαίας Όρχησης του θεάτρου Δόρα Στράτου.

 

Θα συνοδεύσει το  μουσικό σχήμα άσκαυλων «ΦΥΣΗΛΑΤΕΣ».

 

Η διασκέδαση, όπως κάθε χρόνο θα κορυφωθεί στην Πλατεία του Κεραμικού με χορούς της στεριανής και νησιωτικής Ελλάδας, αρχαιοελληνικούς και λαϊκούς, αλλά και γνωστούς και άγνωστους χορούς  άλλων χωρών όπως παραδείγματος χάριν belly dance, χορούς σαλονιού, σύγχρονους στροβιλιστικούς αλλά και πολλές άλλες μορφές χορού που θα μας παρασύρουν στο ρυθμό τους.

Πάρτι στο Κέντρο Πολιτισμού- ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Mε ένα μεγάλο Blues πάρτι θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού το Κέντρο Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το πρώτο τους μάθημα στο blues χορό των αφροαμερικανικών κοινοτήτων των ΗΠΑ. Αυτοί που θα τους δείξουν τα βήματα είναι οι οικοδεσπότες οι Jump & Jive Athens Swing Team.

Μετά θα ακολουθήσει το  dancefloor του Φάρου.

Live Rhythm ‘n’ Blues μουσικές από τους Jumping Bones και DJ set από την Elena Evangelia σε blues, jazz και RnB ρυθμούς υπόσχονται ένα αξέχαστο χορευτικό event με σύνθημα «Still Got the Blues»!

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top