Τιμητικό Όσκαρ για την Γαλλίδα σκηνοθέτις ελληνικής καταγωγής, Agnés Varda

Η απονομή θα γίνει στις 11 Σεπεμβρίου

Τιμητικό Όσκαρ για την Agnés Varda

Η Γαλλίδα σκηνοθέτις ελληνικής καταγωγής Agnés Varda θα λάβει στις 11 Νοεμβρίου τιμητικό 'Οσκαρ για το σύνολο του έργου της, με την ευκαιρία ετήσιας τελετής στο Λος Άντζελες, στην οποία θα βραβευθεί και ο καναδός ηθοποιός Donald McNichol Sutherland.

Η μοναδική γυναίκα εκπρόσωπος του γαλλικού Νέου Κύματος έχει λάβει ήδη ένα τιμητικό Σεζάρ το 2001 και έναν τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες το 2015.

Αυτοδίδακτη του κινηματογράφου, η 89χρονη Varda εξερεύνησε πολλές πλευρές της 7ης Τέχνης και εμπλούτισε τις εμπειρίες της κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Οι ταινίες της ("Η Κλεό από τις 5 έως τις 7", 1962, "Ναυσικά", 1970, "Δίχως στέγη, δίχως νόμο", 1985) είναι συχνά στρατευμένες, είτε πρόκειται για πολιτικά ντοκιμαντέρ είτε για έργα αφιερωμένα σε πρόσωπα φτωχά και σε περιθωριακά.

Το τιμητικό βραβείο δίδεται για την "εξαιρετική συμβολή στον κόσμο του κινηματογράφου ή για τις υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών" η οποία δίνει τα 'Οσκαρ, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Το βραβείο θα απονεμηθεί κατά τη διάρκεια της επίσημης τελετής, στην οποία η Ακαδημία θα τιμήσει και τον καναδό ηθοποιό Donald McNichol Sutherland ("Τhe Hunger Games: Φωτιά" του 2013, "The Hunger Games: Η Επανάσταση - Μέρος 1ο" του 2014 και "The Hunger Games: Η Επανάσταση - Μέρος 2ο" του 2015, "Περηφάνια και Προκατάληψη" του 2005, "Ληστεία Αλά Ιταλικά" του 2003), τον ανεξάρτητο σεναριογράφο και σκηνοθέτη Τσαρλς Μπάρνετ και τον διευθυντή φωτογραφίας 'Οουεν Ρόιζμαν ("Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία", 1971 και "Ο Εξορκιστής", 1973)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top