Η Ελένη Τσαγκά μιλάει για το νέο της βιβλίο «Αναμνησία»

«Έλεγα πως θα δώσω στην πρωταγωνίστρια τα χαρακτηριστικά της Τσαπανίδου» είπε η δημοσιογράφος

Μετά από δύο της βιβλία που ξεχώρισαν «Το δίλημμα ενός σκαντζόχοιρου» και το «Όταν πονάει το δοντάκι», η Ελένη Τσαγκά μίλησε στην εκπομπή «Live U» για το τρίτο της, βιβλίο με τίτλο «Αναμνησία» που κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις "Ωκεανίδα".

(Η συγγραφέας Ελένη Τσαγκά με τη Λουίζα Ζαούση)

«Μ’ αρέσει να γράφω, με βοηθάει να ξεφεύγω. Είναι ο μόνος τρόπος να έχεις τον έλεγχο μίας κατάστασης.  Μ’ αρέσει να σκέφτομαι τι θα κάνει η ηρωίδα. Σε αυτό το βιβλίο είναι η Μάχη μας. Σου μοιάζει κιόλας(σ.σ: απευθύνεται στην Πόπη Τσαπανίδου), στην εμφάνιση. Σκεφτόμουν πως είσαι. Έλεγα πως θα δώσω στην πρωταγωνίστριά μου τα χαρακτηριστικά της Πόπης και της Ειρήνης Παππά. Δηλαδή μελαχρινή κλασική ελληνική ομορφιά» είπε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος- παρουσιάστρια και πρόσθεσε:

«Η Μάχη έχει αναμνησία, είναι όρος ιατρικής και ψυχολογίας. Όλοι οι άνθρωποι ξεχνούν ότι τραυματικό τους έχει συμβεί στη ζωή τους. Η αναμνησία είναι αντίσταση στη λήθη. Η Μάχη δεν μπορεί να ξεχάσει αυτό που της συνέβη όταν ήταν 10 χρόνων. Αρχίζει λοιπόν να εκδικείται τον οποιονδήποτε ανεξάρτητα από  το ποιος φταίει. Είναι αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ. Έχει δολοφονίες, ανατροπές».

Η Ελένη Τσαγκά, όπως τόνισε πριν γράψει ένα βιβλίο, στην προκειμένη περίπτωση την Αναμνησία που είναι αστυνομικό, φροντίζει να κάνει την κατάλληλη έρευνα και να μιλήσει με ανθρώπους που ξέρουν το αστυνομικό ρεπορτάζ, αλλά να ψάξει και στο Internet.

Όσο για το αν η ίδια θυμάται τα άσχημα πράγματα που της έχουν συμβεί;

«Εγώ ξεπερνώ αυτά που με πλήγωσαν έχω αμνησία. Δεν θυμάμαι τα άσχημα. Δεν μπορώ να κρατήσω κακία σε κανέναν. Το να μη συγχωρείς επηρεάζει μόνο εσένα. Η παγίδα του μίσους είναι πως σε δένει με τον χειρότερο εχθρό σου».

Η ταλαντούχα παρουσιάστρια και συγγραφέας ετοιμάζει ήδη το τέταρτο βιβλίο της.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top