Πρεμιέρα για το Dorian gray frames- Πρωταγωνιστεί ο Άνθιμος Ανανιάδης

Δημιουργός η Μαρία Τσαρούχα

Πρεμιέρα για το Dorian gray frames- Πρωταγωνιστεί ο Άνθιμος Ανανιάδης

Ο Άνθιμος Ανανιάδης, γνωστός ηθοποιός από την επιτυχημένη σειρά του MEGA Μαρία η Άσχημη, με ρεκόρ τηλεθέασης την εποχή προβολής της, καθώς από και την εμπορική επιτυχία της ταινίας Straight Story, συμμετείχε σε πολλές αμερικάνικες παραγωγές στο Λος Άντζελες και στη Νέα Υόρκη, όπου και διαμένει τα τελευταία 8 χρόνια.

Πρωταγωνίστησε στην ταινία 1.001 Ways To Enjoy The Missionary Position με την Amanda Plummer (The Hunger Games: Catching Fire), έλαβε μέρος στην παγκόσμια καμπάνια της Lewis και στη γαλλική καμπάνια της Gucci, απέσπασε βραβείο με την ταινία μικρού μήκους Foreign Relations και πρωταγωνίστησε σε ανεξάρτητες παραγωγές του Hollywood.

Η νοσταλγία του για την πατρίδα, το δέσιμό του με την ελληνική κουλτούρα καθώς και το πάθος του να προσφέρει και να εκφραστεί στην ελληνική καλλιτεχνική σκηνή, τον ενέπνευσαν να δημιουργήσει μια πρωτοποριακή απόδοση του εμβληματικού έργου του Oscar Wilde The Picture of Dorian Gray.

 

Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην ιδιαίτερη πατρίδα του Θεσσαλονίκη στις αρχές του χρόνου. Η μεγάλη επιτυχία της παράστασης και η αγάπη που δέχτηκε από το κοινό, τον οδήγησαν να αναλάβει μέσω της AA Productions την παραγωγή και παρουσίαση του έργου στο αθηναϊκό κοινό. Το έργο στην Αθήνα επιμελήθηκε σκηνοθετικά η Μαρία Τσαρούχα χρησιμοποιώντας την μέθοδο Perceptual Acting and Directing. Τον τίτλο της παράστασης DORIAN GRAY FRAMES εμπνεύστηκε η ίδια η σκηνοθέτις μέσα από το concept των frames (πλαίσια) της ζωής του χαρακτήρα, τα οποία έχουν επιλεχθεί από το σύνολο εμπειριών της ζωής του, αναδεικνύοντας πώς η πορεία ενός ανθρώπου διαμορφώνεται από συγκεκριμένες επιλογές. Θα μπορούσαν τα frames να είναι διαφορετικά; Θα μπορούσε να είχε κάνει άλλες επιλογές από αυτές που ακολούθησε; Η πρεμιέρα του DORIAN GRAY FRAMES θα είναι την Τετάρτη, 10 Μαΐου, και θα ακολουθήσει περιορισμένος αριθμός παραστάσεων κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Το θεατρικό θα φιλοξενηθεί στον εναλλακτικό χώρο ‘Polis Theater’ στον 1ο όροφο του ‘Polis Hamam’ στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας, στου Ψυρρή.

 

 Το έργο παρουσιάζεται αντισυμβατικά, με ένα αρχαιοελληνικό στήσιμο θεάτρου, το οποίο ντύνει κυκλικά με εξέδρες το σκηνικό δρώμενο, αφήνοντας τον θεατή να γίνει ένα με τους ηθοποιούς. Ένα interactive και ταυτόχρονα noninteractive installation, το οποίο θέτει καινούρια όρια στην θεατρική έκφραση, με τον χώρο να έχει μετατραπεί σε ένα ‘Underground Theater Bar’, ενεργό την ώρα της παράστασης. Θα ακολουθούν Q&A sessions με μουσική επένδυση εμπνευσμένη από ήχους της παράστασης, ενώ θα υπάρχει φυσική επαφή με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της. Πρόκειται για μια καινοτόμο πρόταση βασισμένη σε αμερικάνικο concept θεατρικής έκφρασης, με κύριο στόχο την άμεση επαφή με το κοινό.

Τι είναι η Perceptual Acting and Directing (PAD)

H PAD είναι ένα νέο σύστημα θεωρίας-πράξης με ασκησιολόγιο που αποτελεί προϋπόθεση για κάθε καλλιτέχνη που ασχολείται με την τέχνη της υποκριτικής.

( ηθοποιοί, σκηνοθέτες, θεατρολόγοι κλπ)

Είναι τα θεμέλια επάνω στα οποία χρειάζεται να στηριχτεί κάθε Μέθοδος Υποκριτικής για να ευδοκιμήσει. Είναι ένα εγχειρίδιο ζωής που αφορά στην εξέλιξη και στην ωρίμανση του ηθοποιού μέσα από μεθόδους αυτογνωσίας, life coaching, ΕFT

( emotional freedom therapy), φιλοσοφικές τοποθετήσεις, NLP ( νευρογλωσσικό προγραμματισμό), το αξιακό σύστημα με το οποίο πορεύεται ως άνθρωπος μέσα από την ανάλυση της Οδύσσειας και μέσα από την γνώση της κβαντικής φυσικής.

Η ανάγκη που γεννήθηκε για την δημιουργία μιας νέας θεωρίας είναι το γεγονός ότι οι μέθοδοι υποκριτικής μαθαίνουν στον εκπαιδευόμενο πως να "δρα στην σκηνή" ( "δρα" δηλαδή μπαίνει σε μια δράση, στα αγγλικά "act", acting on stage=παίζει θέατρο, ) αλλά όχι "ποιος είναι ο άνθρωπος που δρα στην σκηνή" . H νέα θεωρία PAD έρχεται να καλύψει αυτό το μεγάλο κενό, "Who Am I".

Αφορά στη συνθετική εναρμόνιση του τριπτύχου σώμα πνεύμα ψυχή & Εgo, subconscious , Higher self.

Μαρία Τσαρούχα

Δημιουργός της Perceptual Acting and Directing θεωρίας και μεθόδου

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top