"Το λίγο του χρόνου" - Ποιητική συλλογή παρουσιάζει η προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου

Ένας δρόμος ανακούφισης και διαλογισμού

"Το λίγο του χρόνου" - Ποιητική συλλογή παρουσιάζει η προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου

Μας ... προετοίμασε εδώ κι ένα χρόνο. Όταν δήλωσε με την εκδοση 15 αφηγημάτων πως ..."Είμαι η άλλη".

Κάποιοι (πιο κοντά στους ήχους και τους στίχους) την ήξεραν και ως στιχουργό γνωστών τραγουδιών. Ένα χρόνο μετά, επανέρχεται μιλώντας με στίχους ("πες το και ποιήματα" λέει η ίδια) για "Το λίγο του χρόνου" και με χρώματα (λάδια σε μουσαμάδες και καμβά) για τους ού-τόπους και τις ού-τοπίες όπου ταξίδεψε.

Η Πολυξένη Βέλενη, αρχαιολόγος πολυπράγμων, Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, ακάματη και πολυδιάστατη, ανασκαφέας αγαλμάτων κι ιστοριών, φιλόξενη οικοδεσπότης εκθέσεων λογοτεχνικών και επιστημονικών δραστηριοτήτων του αρχαιολογικού μουσείου, επανέρχεται ως "άλλη" και πάλι, κι ενώ ως αρχαιολόγος μιλούσε για τον ...αέναο χρόνο της ιστορίας και της τέχνης, μετατρέπεται σε ποιήτρια κι ανακαλύπτει το... "Το λίγο του χρόνου". Είναι ίσως "εξηγήσιμο". Όταν ασχολείσαι με τον ατέρμονο χρόνο της ιστορίας είναι το λίγο του φθαρτού προσωπικού χρόνου που σε κάνει και ποιητή.

"Έβαζα λέξεις στη σειρά παίζοντας,-πες το και ποιήματα- σκάβοντας μέσα μου συνειδητά ή όχι και έκρυβα τις σκέψεις στο συρτάρι, με σημειώματα αφημένα οπουδήποτε άλλα σωσμένα, άλλα χαμένα, ενώ μερικά, όταν τα ξαναέβρισκα, είχαν απωλέσει τον προορισμό τους… Αυτά που ακόμη μου μιλούν, τα μοιράζομαι" σημειώνει στον πρόλογο της συλλογής των 47 στίχων της που κυκλοφορούν υπό τον τίτλο "Το λίγο του χρόνου".

"Η ...πολλή διοίκηση βλάπτει. Απαιτείται και...επούλωση ψυχής. Μέσα απ' την - αναγκαία- στεγνή λειτουργία ενός δημόσιου φορέα απαιτείται μια ...διέξοδος λόγου και εικόνων", λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Βελένη απαντώντας στην .."υπονομευτική" ερώτηση περί του ..."λίγο του χρόνου -αλλά και "του κόσμου" που απομένει μεταξύ της διοίκησης των συνεδριάσεων του ΚΑΣ, των μουσείων, των αγαλμάτων, των ανασκαφών γής, ιστορίας και...ποίησης".

"Είναι ο άλλος δρόμος, της ανακούφισης, του διαλογισμού, τα ...άλλου τύπου κουτιά στα οποία μπαίνω για να αποφορτισθώ. Είναι οι μικρές δικές μου ου-τοπίες", συμπληρώνει.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top