«Λόενγκριν», o ιππότης, σε Παρίσι και Αθήνα

Το αριστούργημα του Βάγκνερ σε δυο ενδιαφέρουσες παραγωγές

«Λόενγκριν», o ιππότης, σε Παρίσι και Αθήνα

Ο ιππότης έφτασε, ταυτόχρονα, σε Παρίσι και Αθήνα. Πρόκειται, φυσικά, για τον «Λόενγκριν» του Βάγκνερ, που, από καθαρή σύμπτωση, η όπερα αυτή παρουσιάζεται παράλληλα στις δυο πρωτεύουσες. Τα περισσότερα βλέμματα είναι στραμμένα στην παραγωγή της Όπερας της Βαστίλης, τόσο επειδή οι Γάλλοι έχουν παράδοση στην Όπερα, αλλά κι επειδή την φετινή παράσταση σκηνοθετεί ο Κλάους Γκουτ και πρωταγωνιστεί, μετά από έξι μήνες απουσίας εξαιτίας προβλήματος στις φωνητικές χορδές, ο τενόρος Γιόνας Κάουφμαν, από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης κλασσικής σκηνής. 

Ο εγχώριος «Λόενγκριν», μια παραγωγή προερχόμενη από την Εθνική Οπερα της Ουαλίας και το Θέατρο Βιέλκι – Εθνική Οπερα Πολωνίας με τη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών, δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να απολαύσει ένα μέρος του βαγκνερικού ρεπερτορίου, που δεν είναι σύνηθες για τα ελληνικά δεδομένα, με πρωταγωνιστές πολλά υποσχόμενους και με εκτόπισμα, όπως η Τζούλια Σουγλάκου και ο Δημήτρης Πλατανιάς. Στη διεύθυνση της Ορχήστρας της Λυρικής, ο εξαιρετικός Μύρων Μιχαηλίδης. 

Στην επιτυχία της παράστασης συμβάλλουν και τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια της, δια χειρός  'Αντονι ΜακΝτόναλντ, που παντρεύουν το κλασσικό με το σύγχρονο, αναδεικνύοντας, έτσι, τη μουσική. 

Η Αθήνα, επομένως, μπορεί κι αυτή να περηφανευτεί μπροστά στο Παρίσι για έναν «Λόενγκριν» γοητευτικό, ονειρικό, που αγγίζει τον θεατή.

 

Πληροφορίες

Πρεμιέρα στις 27 Ιανουαρίου.

Οι επόμενες παραστάσεις του «Λόενγκριν» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα δοθούν στις 29 Ιανουαρίου και στις 1, 3 και 5 Φεβρουαρίου.

Ώρα έναρξης 18.30.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top