Αποκαλύφθηκε το μυστηριώδες πρόσωπο μοντέλου που κρυβόταν σε πίνακα του Ντεγκά

Χρειάστηκε να περάσουν 140 χρόνια

Αποκαλύφθηκε το μυστηριώδες πρόσωπο μοντέλου που κρυβόταν σε πίνακα του Ντεγκά
Το μυστηριώδες γυναικείο πρόσωπο που ήταν κρυμμένο επί 140 χρόνια κάτω από τον πίνακα του Εντγκάρ Ντεγκά το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας» ταυτοποιήθηκε την χθες Πέμπτη (4/8).

Πρόκειται για το πρόσωπο ενός από τα αγαπημένα μοντέλα του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Guardian, τα χαρακτηριστικά της νεαρής γυναίκας εμφανίστηκαν όταν επιστήμονες στην Αυστραλία σκάναραν το πορτρέτο, χρησιμοποιώντας την τεχνική «φασματοσκοπία με ακτίνες φθορισμού».

D212B301BE5CC28C5615BE4AE1BC7516.jpg

Η εικόνα της γυναίκας φανερώνει μία ομοιότητα με τα χαρακτηριστικά της Έμα Ντομπινί, μοντέλου από τη Γαλλία που πόζαρε για αρκετούς γάλλους καλλιτέχνες.

Μελαχρινή με ανοιχτόχρωμο δέρμα, κοιτάζει προς τα αριστερά, στην αντίθετη δηλαδή κατεύθυνση από εκείνη που κοιτάζει η γυναίκα του πίνακα.

Οι καλλιτέχνες της εποχής συνήθιζαν να χρησιμοποιούν ήδη χρησιμοποιημένους καμβάδες για νέα έργα. Οι λεπτές πινελιές του Ντεγκά, όμως, είχαν ως αποτέλεσμα να αρχίσει αρκετά νωρίς να αποκαλύπτεται το παλαιότερο έργο του.

Κριτικοί τέχνης κατέκριναν το έργο ήδη από το 1922, εξαιτίας του αποχρωματισμού που προκαλούσε στον πίνακα η κρυμμένη εικόνα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top