Ο δήμος Τρίπολης ετοιμάζει μουσείο στον Νίκο Γκάτσο

Αφιερωμένο στον σπουδαίο ποιητή

Μουσείο αφιερωμένο στον ποιητή Νίκο Γκάτσο ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο δήμος Τρίπολης στην γενέτειρά του Ασέα, αξιοποιώντας το πατρικό σπίτι του ποιητή, που είναι σε κακή κατάσταση.

Την απόφαση αυτή έλαβε ο δήμος Τρίπολης, ύστερα από την δωρεά του πατρικού σπιτιού του ποιητή, από την κληρονόμο του Αγαθή Δημητρούκα, μαζί και με όμορο οίκημα που ουσιαστικά αποτελεί νεότερη επέκταση του πατρικού σπιτιού του Νίκου Γκάτσου στην 'Ανω Ασέα, από τους κληρονόμους του ακινήτου Βασιλική Γκάτσου, Χρυσάνθη Πλατανίτη και Κανέλλας Γιαννακούλη.

Η διαδικασία της δωρεάς του ακινήτου βρίσκεται στο τελικό στάδιο, αφού το μεσημέρι της Τρίτης έγινε η αποδοχή από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Τρίπολης και σύντομα θα υπογραφούν τα συμβό��αια.

Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Βόσνος, ενημερώνοντας χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο, επεσήμανε ότι ο δήμος δεν έχει χρήματα να αξιοποιήσει άμεσα το χώρο, αλλά με την συνδρομή και της δωρήτριας Αγαθής Δημητρούκα θα ενεργοποιηθεί, ώστε να ετοιμαστεί η μελέτη από το Πολυτεχνείο.

Ο κ. Βόσνος επεσήμανε ότι αρχικά ο δήμος θα γκρεμίσει την μεταγενέστερη επέκταση του ακινήτου που είναι κατεδαφιστέα, ελευθερώνοντας το πατρικό σπίτι του ποιητή, το οποίο θα συντηρήσει πρόχειρα ώστε να μην επεκταθούν οι ζημιές που έχει. Παράλληλα, θα ζητήσει από το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης με απόφασή του να κινήσει τις διαδικασίες για να κηρυχτεί το ακίνητο ιστορικός τόπος από την αρχαιολογική υπηρεσία νεοτέρων μνημείων.

Επιπλέον, υπογράμμισε πως υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες, συλλόγους και φορείς να συμβάλουν ακόμη και οικονομικά, για την αξιοποίηση του ακινήτου και την μετατροπή του σε ένα χώρο, που θα τιμά και θα αναδεικνύει το έργο του σπουδαίου ασεάτη δημιουργού, ενώ τόνισε ότι η κληρονόμος του Νίκου Γκάτσου θα διαθέσει εκθέματα που αφορούν σε χειρόγραφα και προσωπικά αντικείμενα του ποιητή.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top