"Έσβησε" ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης

'Εδωσε εικόνα στην θρυλική "Φρουτοπία''

"Έ��βησε" ο σκιτσογράφος Νίκος Μαρουλάκης
Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος, Νίκος Μαρουλάκης. Ήταν ο άνθρωπος που έδωσε εικόνα σε πάνω από 200 παιδικά βιβλία μεταξύ των οποίων στη θρυλική «Φρουτοπία» του Ευγένιου Τριβιζά, «Το Μαγικό Τσουκάλι» καθώς και στο μουσικό παραμύθι των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα «Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικαντζάροι».

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Από το 1960 ασχολήθηκε με τη γελοιογραφία. Γελοιογραφίες του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά, από το 1960 έως το 1967.

Το 1977 πήγε στη Δ. Γερμανία. Δημιουργίες του δημοσιεύτηκαν στα περιοδικά Pardon, Lui, She, Stern, Freundin, Für Sie, Auto, Frankfurte Rundschau, Die Zeit, Tip κ.ά. Βραβεύτηκε δυο φορές στη Διεθνή Έκθεση Γελοιογραφίας του Βερολίνου, τρεις φορές στην έκθεση του Τόκυο και είχε πάρει τιμητική διάκριση στην Έκθεση Γελοιογραφίας του Vercelli της Ιταλίας.

Το πρώτο του παιδικό βιβλίο, «Αυγουστίνος, η φάλαινα θαύμα», με κείμενο και εικόνες του ίδιου, εκδόθηκε το 1979 από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Το 1987 εκδόθηκαν και οι δύο πρώτοι τόμοι του κόμικ «Ο μικρός Αχιλλέας και το ποδολάχανο», από τις εκδόσεις Χελώνα, που φτιάχτηκε με τη συνεργασία του Πέτρου Κωνσταντινίδη (κείμενα). Με τον Πέτρο Κωνσταντινίδη, επίσης, έφτιαξε και το προσχολικής ηλικίας βιβλίο «Άρης ο Αλφαβητάρης».

Η σειρά βιβλίων ολοκληρώθηκε σε τρεις κύκλους με 50 τεύχη, ενώ το 1985 μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη με 47 επεισόδια από την οικογένεια Σοφιανού οπτικοποιημένο με μαριονέτες και σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top