Πληθώρα εκδηλώσεων για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και διαλέξεις

Πληθώρα εκδηλώσεων για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Πλήθος εκδηλώσεων οργανώνονται και φέτος στα μουσεία της χώρας, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου. Για το 2015 η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στα «Μουσεία για μια βιώσιμη κοινωνία», με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ανάγκη για μια κοινωνία λιγότερο καταναλωτική και σπάταλη.

Τιμώμενο από το Ελληνικό Τμήμα του ICOM μουσείο για φέτος είναι το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι (Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων), που συμπληρώνει δύο χρόνια λειτουργίας, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από 15 έως 24 Μαΐου.

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 18 Μαΐου (19:00) με σύντομες ομιλίες, περιήγηση στους χώρους του Μουσείου, προβολές ταινιών και συναυλία σύγχρονης μουσικής.

Παράλληλα, σε μουσεία και ιδρύματα όλης της χώρας έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις για το διάστημα από 2 Μαΐου έως 5 Ιουνίου με εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και πολλά ακόμα.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top