Παραμένει κλειστό το ΚΘΒΕ, κατάληψη πραγματοποιούν ηθοποιοί

Δείτε ποιες παραστάσεις ματαιώνονται

Κλειστό θα παραμείνει και αυτή την εβδομάδα το Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας σε όλες τις σκηνές του, λόγω των στάσεων εργασίας που έχει εξαγγείλει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και ο Σύλλογος Εργαζομένων Πάσης φύσεως Προσωπικού.

Τα μαύρα πανό επανήλθαν στην πρόσοψη του ιστορικού θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ενώ οι ηθοποιοί πραγματοποίησαν χθες, Δευτέρα, παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση της επιχορήγησης, τις καθυστερήσεις στην καταβολή της, την «ανεύθυνη» -όπως τη χαρακτηρίζουν- οικονομική διαχείριση των προηγούμενων διευθύνσεων και τις πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους.

Ηθοποιοί και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη, συμβολική κατάληψη του θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε και επίσημα η παραίτηση της ��ροέδρου Μένης Λυσσαρίδου και δύο ακόμη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου -του Φ. Γράψα και του Δημήτρη Χαλκιά-, ενώ στη διάθεση του αναπληρωτή υπουργού έχει θέσει την παραίτησή του και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος.

Οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στο θέατρο θα διαρκέσουν ολόκληρη τη θεατρική εβδομάδα -Τετάρτη έω�� και Κυριακή.

Το ΚΘΒΕ δίνει τη δυνατότητα της επιστροφής ή αλλαγής των εισιτηρίων, που έχουν ήδη εκδοθεί. Πληροφορίες στο τηλέφωνο:2315 200200

Οι παραστάσεις που ματαιώνονται είναι:· «Ο Γλάρος» στην ΕΜΣ

· «Παράνομη οδήγηση» στο Νέο Υπερώο ΕΜΣ

· «Ωχ τα νεφρά μου» στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top