Τα Ιωάννινα διεκδικούν τον τίτλο: «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»

Δείτε ποια είναι τα απαιτούμενα κριτήρια

Την απόφαση να καταθέσουν τα Ιωάννινα υποψηφιότητα για την απόκτηση του τίτλου «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», έλαβε κατά ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννιτών κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης.

«Οι κοινωνίες προχωράνε μπροστά όταν κοιτάνε στα μάτια τις προκλήσεις. Λέμε "ναι" στην πρόκληση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Λέμε "ναι" σε μια πόλη ανοιχτή και εξωστρεφή» επισήμανε κατά την εισήγ��σή του ο δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την εκτίμηση πως τα Ιωάννινα και η Ήπειρος γενικότερα, ανταποκρίνονται στα κριτήρια που θέτει η διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Μάλιστα, κάλεσε όλους τους Γιαννιώτες, όλους τους φορείς της Ηπείρου, τους απόδημους Ηπειρώτες, να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια.

Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως ο τίτλος της πολιτιστικής πρωτεύουσας απονέμεται σε μία πόλη, αλλά μπορεί να συνοδευτεί με δράσεις στην ευρύτερη περιοχή .Ο τίτλος της υποψηφιότητας θα είναι «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

Ο δήμος Ιωαννιτών, σημείωσε, έχει «όπλα» στη διεκδίκηση του, την ιστορία και τον πολιτισμό, τους Ηπειρώτες Δάσκαλους του Ελληνικού Διαφωτισμού, τους εθνικούς ευεργέτες, τις 3 κουλτούρες του τόπου, των χριστιανών, των εβραίων, των μουσουλμάνων, την καστροπολιτεία, τη Λίμνη, το Πανεπιστήμιο και το φυσικό περιβάλλον.

Επιλογή - κριτήρια

Τα κριτήρια απονομής του τίτλου για την αξιολόγηση των αιτήσεων χωρίζονται σε έξι κατηγορίες που έχουν την ίδια βαρύτητα:
1. Συμβολή στη μακροπρόθεσμη στρατηγική
2. Ευρωπαϊκή διάσταση
3. Πολιτιστικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο
4. Ικανότητα υλοποίησης
5. Προβολή
6. Διαχείριση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top