Συνάντηση εργασίας για τον Νίκο Ξυδάκη και την Έλενα Κουντουρά!

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επισκεπτών

Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα το πρωί (06/04) ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης με την αν. Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο αποδοτικότερος συντονισμός των δύο υπουργείων με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη μεγιστοποίηση του παραγόμενου πλούτου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ άλλων η δυνατότητα προσέλκυσης ξένων επισκεπτών για ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες που δεν θα περιορίζονται στην επίσκεψη μνημείων.

Συζητήθηκε η βελτιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους αρχαιολογικούς χώρους, με γενίκευση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, στα όρια της φέρουσας ικανότητας των μνημείων.

Συζητήθηκε η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου που θα προσελκύσει ξένες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές στη χώρα μας.

Τέλος, αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας με σκοπό την προβολή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού μέσω της παρουσίας του ΕΟΤ στις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις, τη δημιουργία και την ανταλλαγή περιεχομένου για το visitgreece.gr και τις ιστοσελίδες του Υ��ουργείου Πολιτισμού, με καταγραφή των πολιτιστικών και άλλων δρώμενων σε όλη την επικράτεια για την έγκαιρη προβολή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top