ΘΡΙΑΜΒΟΣ στα Ευρωπαϊκά βραβεία για την «Ida» και την Μαριόν Κοτιγιάρ!

«Σάρωσε» το πολωνικό δράμα του Πάβελ Παβλικόφσκι!

ΘΡΙΑΜΒΟΣ στα Ευρωπαϊκά βραβεία για την «Ida» και την Μαριόν Κοτιγιάρ!

Θριάμβευσε-όπως αναμενόταν- το πολωνικό δράμα «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι στα 27α Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, τα οποία δόθηκαν το περασμένο Σάββατο (13/12) στην Εθνική Όπερα στη Ρίγα της Λετονίας!

Το «Ida» κέρδισε συνολικά πέντε βραβεία: 1) καλύτερης ευρωπαϊκής ταινίας για το 2014, 2) σκηνοθεσίας και 3)σεναρίου για τον Παβλικόφσκι, 4)διεύθυνσης φωτογραφίας για τους Λούκας Ζαλ και Ριζάρ Λεντζέφσκι και 5) βραβείου κοινού.

ΒΡ2.jpg
Τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έστεψαν «βασίλισσα» του ευρωπαϊκού σινεμά τη Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία πήρε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού για το «Δυο μέρες, μια νύχτα» των Βέλγων αδελφών Νταρντέν, και «βασιλιά» τον Τίμοθι Σπολ χαρίζοντάς του το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για το βιογραφικό δράμα «Mr Turner» του Άγγλου δημιουργού Μάικ Λι. Το τιμητικό βραβείο της φετινής απονομής δόθηκε στη βετεράνο Βελγίδα σκηνοθέτρια Ανιές Βαρντά.

ΣΣΦΔΓΦΓΩ.jpg

Λίγα λόγια για την ευρωπαϊκή ταινία της χρονιάς: Η ταινία αφηγείται την ιστορία της νεαρής Άννας, η οποία ετοιμάζεται να γίνει καλόγρια. Η συνάντηση με την αδελφή της μητέρας της την βοηθάει να ανακαλύψει για πρώτη φορά την πραγματική της ταυτότητα.

Ο Πολωνός σκηνοθέτης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι χαρούμενος. Δεν περίμενα να κερδίσουμε πέντε βραβεία. Ήταν μια γενναία ταινία, αλλά και δύσκολη, γιατί ήταν ασπρόμαυρη με σταθερές κάμερες και ηθοποιούς άγνωστους εκτός Πολωνίας. Είναι υπέροχο το γεγονός ότι μια ταινία, η οποία δεν φαινόταν πολλά υποσχόμενη, ξαφνικά τα πήγε τόσο καλά».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top