ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ: Στο φως ομαδικός τάφος σκλάβων από την Ρωμαϊκή εποχή

Ο ένας σκελετός ήταν θαμμένος με έναν μεγάλο κρίκο αλυσίδας γύρω από το λαιμό του

ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ: Στο φως ομαδικός τάφος σκλάβων από την Ρωμαϊκή εποχή

Μπροστά σε μια απίστευτη αρχαιολογική ανακάλυψη βρέθηκαν οι αρχαιολόγοι στην Γαλλία.

Τ2.jpg
Πρόκειται για μια ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε σε ρωμαϊκό αμφιθέατρο της περιοχής Saintes της νοτιοδυτικής Γαλλίας και είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν στην δημοσιότητα τάφοι σκλάβων της εποχής.

Τ3.jpg
Μέσα στους τάφους βρέθηκαν πέντε σκελετοί που είχαν ακόμη πάνω τους τα δεσμά που τους κρατούσαν.

Στην συγκεκριμένη νεκρόπολη βρέθηκαν εκατοντάδες τάφοι που θεωρείται ότι ανοίχτηκαν κατά τους δύο πρώτους αιώνες μ.Χ και χρησίμευαν στην μαζική ταφή των θυμάτων της γειτονικής αρένας που είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο αμφιθέατρο στη Γαλλία.

Τ4.jpg
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε πως από τους πέντε σκελετούς που ανακαλύφθηκαν, ο ένας ήταν θαμμένος με έναν μεγάλο κρίκο αλυσίδας γύρω από το λαιμό του, ενώ οι υπόλοιποι είχαν τα δεσμά στα πόδια τους.

Τ5.jpg

Τα τέσσερα άτομα ήταν θαμμένα δίπλα δίπλα, σε έναν στενό τετράγωνο χώρο που μοιάζει πιο πολύ με χαντάκι.

Επίσης, βρέθηκε ακόμα ένας σκελετός σε άλλο τάφο. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι σκελετοί ανήκουν σε ένα παιδί και τέσσερις άνδρες.

Τ6.jpg
Ο μικρότερος σε μέγεθος σκελετός είναι και ο μοναδικός που είχε κάποιο αντικείμενο στην κατοχή του, καθώς στα μάτια του βρίσκονταν δυο νομίσματα, όπως συνηθιζόταν τότε.

Την περίοδο κατά την οποία χρονολογούνται οι τάφοι, η πόλη Saintes αποτελούσε σημαντικό εμπορικό κόμβο της ρωμαϊκής Γαλατίας που την έκανε να ευδοκιμεί ιδιαίτερα, κάτι που δικαιολογεί το χωρητικότητας 18.000 θέσεων Κολοσσαίο της που ξεκίνησε να κατασκευάζεται κατά την κυριαρχία του Τιβέριου (14-34 μ.Χ.) και ολοκληρώθηκε όταν άρχων της Ρώμης ήταν ο Κλαύδιος (41- 54 μ.Χ).

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top