«O Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κάνει πρεμιέρα στις 6/12

«O Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
γύρος του κόσμου...διαρκεί 80 μέρες και ξεκινά από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Tο θρυλικό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν, ανεβαίνει στην παιδική σκηνή του Μεγάρου με έναν πολυπρόσωπο θίασο υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Τατιάνας Λύγαρη, και μεταμορφώνεται σε ένα περιπετειώδες ταξίδι με δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική και διαδραστικές βιντεοπροβολές. Η παράσταση- που απευθύνεται σε παιδιά από 6 χρονών και πάνω- κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 15:00 και επαναλαμβάνεται την επομένη (Κυριακή 7/12) στις 11:30 το πρωί, στο Νέο Εκθεσιακό Χώρο του Μεγάρου.

Σύμφωνα με τη σκηνοθέτιδα και ηθοποιό Τατιάνα Λύγαρη «ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» είναι μια καθαρόαιμη περιπέτεια, η πιο αγαπημένη και πολυδιαβασμένη του Βερν. Μια περιπέτεια όμως που μας ταξιδεύει σε ήθη και παραδόσεις άλλων πολιτισμών, μας εξοικειώνει με την έννοια του χρόνου, εξυμνεί την εφευρετικότητα, την ψυχραιμία, την αίσθηση της τιμής και του δικαίου, αλλά και την αφοσίωση στην επίτευξη των στόχων μέσω της κινητοποίησης όλων των εσωτερικών μας δυνάμεων. Στη διασκευή για την παράστασή μας προσθέσαμε χιούμορ, ανάλαφρη διαγραφή χαρακτήρων, πολλά τραγούδια, ευφάνταστες χορογραφίες και έθνικ μουσικές, ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά από έξι ετών αλλά και… ενήλικες!».

Αυτό το πάντα επίκαιρο μυθιστόρημα, με τη γεύση της περιπέτειας και το ρίγος της εξερεύνησης, παραμένει αγαπημένο ανάγνωσμα των παιδιών ενάμιση σχεδόν αιώνα μετά την έκδοσή του (1873), έχοντας γνωρίσει αμέτρητες επανεκδόσεις σε δεκάδες γλώσσες, κινηματογραφικές και θεατρικές μεταφορές. Ο Φιλέας Φογκ, ο Πασπαρτού, ο αστυνόμος Φιξ, η πριγκίπισσα Αούντα αλλά και οι υπόλοιποι χαρακτήρες του έργου είναι διάσημα και αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην παγκόσμια λογοτεχνία.

Η νέα θεατρική διασκευή του Γιώργου Γαλίτη ακολουθεί το ευαίσθητο, συχνά εύθυμο πνεύμα του μυθιστορήματος, ενώ η ευρηματική σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη συνδυάζει τον μουσικό πλούτο και τη σύγχρονη χιουμοριστική γλώσσα με εντυπωσιακά διαδραστικά βίντεο που στόχο έχουν να απογειώσουν την παιδική φαντασία. Η μουσική του Μηνά Ι. Αλεξιάδη ερμηνεύεται ζωντανά από μουσικούς του συγκροτήματος Vice Versa ('Αλκηστις Ραυτοπούλου, Φώτης Μυλωνάς, Σωκράτης Γανιάρης και Απόστολος Θεοδοσίου)με ποικιλία οργάνων που αποδίδουν διαφορετικά μουσικά στιλ και ιδιώματα από όλο τον κόσμο σε συνδυασμό με ευφάνταστες χορογραφίες. Βίντεο-προβολές και animation επιχειρούν να μεταφέρουν με φαντασμαγορικό τρόπο τους «ταξιδιώτες-θεατές» από το Λονδίνο στην Καλκούτα και από το Χονγκ Κονγκ στο Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη!

Οι μικροί και μεγάλοι ταξιδιώτες του θεάτρου και της μουσικής θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παράσταση, τις ημέρες των Χριστουγέννων σε γιορτινές παραστάσεις (20 έως και 23 & 26 έως και 30 Δεκεμβρίου).

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος) Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top