Ποιήματα του Κ.Π. Καβάφη σε γραφή braille

Θα αναπληρώσει σε μερικό βαθμό την έλλειψη βιβλίων ποίησης για μη βλέποντες

Το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το Κέντρο Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών (ΚΕΑΤ), προχώρησε στην έκδοση ανθολογίας των ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη σε γραφή braille.

Η ανθολογία είναι η πρώτη του είδους της και αποτελεί μια έκδοση αναφοράς η οποία θα χαράξει το δρόμο για ανάλογες πρωτοβουλίες. Η κίνηση αυτή έρχεται να αναπληρώσει σε μερικό βαθμό την έλλειψη βιβλίων ποίησης για μη βλέποντες.


Τα αντίτυπα θα διατεθούν σε βλέποντες και μη βλέποντες από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το ΚΕΑΤ προσκαλώντας όσους δεν γνωρίζουν αυτή την απτική γλώσσα να έρθουν σε επαφή μαζί της.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα επεξηγηματικό βίντεο για την διαδικασία παραγωγής της ανθολογίας Καβάφη, δημιουργία του Αρχείου Καβάφη και του Ιδρύματος Ωνάση.

Η λίστα των ποιημάτων τα οποία μεταγράφηκαν σε
braille είναι η ακόλουθη:
Όσο μπορείς, Ιθάκη, Περιμένοντας τους βαρβάρους, Τείχη, Μέρες του 1903, Εις τα περίχωρα της
Aντιοχείας, Μύρης Αλεξάνδρεια του 340 μ. Χ., Απολείπειν ο θεός Αντώνιον, Η διορία του Νέρωνος, Η Σατραπεία, Η πόλις, Θερμοπύλες, Τρώες, Ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης, Επέστρεφε, Εν μεγάλη Ελληνική αποικία, 200 π.Χ.

Παραπάνω θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα επεξηγηματικό βίντεο για την διαδικασία παραγωγής της ανθολογίας Καβάφη, δημιουργία του Αρχείου Καβάφη και ��ου Ιδρύματος Ωνάση.

Αρχείο Καβάφη

Ακαδημαϊκός σύμβουλος: Αναστάσιος-Ιωάννης Δ. Μεταξάς
Σχεδιασμός δράσεων Αρχείου: Αφροδίτη Παναγιωτάκου
Project manager: Θοδωρής Χιώτης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top