Το βραβείο του «Καλύτερου Ερμηνευτή» απέσπασε στο Λονδίνο ο Θεοδόσης Πελεγρίνης

Η «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ» του Δ. Πιατά σάρωσε στο 7th Annual London Greek Film Festival

O πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης απέσπασε το βραβείο του «Καλύτερου Ερμηνευτή» για την ταινία «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ».

pel3.jpg
Η ταινία «ΠΑΝ-δή-ΜΙΑ» - ΟΛΑ-λοιπόν-ΕΝΑ» του Δημήτρη Πιατά, που επιλέχτηκε μέσα από 70 ταινίες και 20 σενάρια και προβλήθηκε στο Λονδίνο, σε πανευρωπαϊκή πρεμιέρα στις 16 Οκτωβρίου 2014, κατά την διάρκεια του 7th Annual London Greek Film Festival.

pel1.jpg

Η εν λόγω ταινία επέστρεψε στην Ελλάδα με τρία βραβεία, ως Καλύτερη ταινία μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, Καλύτερη σκηνοθεσία ταινίας μυθοπλασίας μεγάλου μήκους που απονέμεται στον Δημήτρη Πιατά και Καλύτερος Ερμηνευτής που όπως αναφέραμε παραπάνω απονεμήθηκε στον Θεοδόση Πελεγρίνη.

pel2.jpg
Κατά την απονομή των βραβείων, παρουσία του Έλληνα πρέσβη, η Μάγια Πολιτάκη (Performer) που εκπροσώπησε την ταινία «ΠΑΝΔΗΜΙΑ», παρέλαβε τα βραβεία και διάβασε ένα χιουμοριστικό κείμενο που έγραψε ο Δημήτρης Πιατάς: «Πρόθεση μου ήταν να κάνω κινηματογραφική ταινία – μυθοπλασίας – αλλά με την κρίση που μαστίζει την χώρα μας μου βγήκε – ντοκιμαντέρ!...γιατί το φόντο της ταινίας ήταν η χρεοκοπημένη Ελλάδα-υπαρκτό πρόβλημα....ο κανιβαλισμός των κίτρινων Μ.Μ.Ε. - βλέπε διασυρμό του Καθηγητή Φιλοσοφίας και τέως Πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη, λόγω ενασχόλησης του με τα καλλιτεχνικά...και τέλος ο τίτλος της ταινίας που παραπέμπει στο διεθνές πρόβλημα του ΕΜΠΟΛΑ....αυτό το λάθος, είναι η αρχή της κωμωδίας μου...όμως επιμένω ότι έκανα ταινία μυθοπλασίας και όχι ντοκιμαντέρ...Κωμωδία...αλλά ΜΑΥΡΗ!....»

σγγσ.jpg


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top