«Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Θέατρο Ημέρας

Από σήμερα παραστάσεις και τα Σάββατα

«Περιμένοντας τον Γκοντό» στο Θέατρο Ημέρας

Το πασίγνωστο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασλανίδη παίζεται στο Θέατρο της Ημέρας.

25 για δελτιο ολοι νυχτα.jpg

Ο «Γκοντό», μπορεί να έχει ερμηνευθεί με πολλούς τρόπους σε όλο τον κόσμο αλλά ένα μεγαλειώδες έργο πάντα δίνει τη δυνατότητα να βρει και νέα μονοπάτια. Όλοι, ηθοποιοί και συντελεστές, βρίσκουν «λόγο ύπαρξης» ξεκλειδώνοντας λέξη – λέξη την «ανυπαρξία» των ηρώων του Μπέκετ. Οι ήρωες, θα μπορούσαν να είναι τέσσερεις άνθρωποι, όπως θα μπορούσαν να είναι και τέσσερεις πλευρές του ίδιου ανθρώπου.

40 καλη για δελτιο ολοι κατω.jpg

Ο Εστραγκόν φέρει το «γήινο» στοιχείο, την παρόρμηση, το συναίσθημα, την κίνηση του σώματος και ο Βλαντιμίρ το «θεϊκό», το πνευματικό, τη λογική, την εσωτερική περιπλάνηση. Το δίδυμο Πότζο – Λάκυ μεταφέρει την αδιαίρετη συνύπαρξη αφέντη – δούλου, εκμεταλλευτή – εκμεταλλευόμενου, μέσα από την κάθε μορφής βίας, που είναι το προαπαιτούμενο για την επικράτηση της «δύναμης», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δελτίο Τύπου.

Η παράσταση παίζεται από 12/1/14 κάθε Κυριακή στις 8μμ., στο "Θέατρο της Ημέρας", ενώ από σήμερα θα προστεθούν παραστάσεις και κάθε Σάββατο 9μμ.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):

Γεράσιμος Αρτελάρης (Πότζο)

Φώτης Καλιώρας (παιδί)

Νίκος Κουτζάς (Λάκυ)

Πάρις Παπαβασιλείου (Εστραγκόν)

Σταύρος Τριχιάς (Βλαδίμηρος)

Θέατρο της Ημέρας: Γεννηματά 20,Αμπελόκηποι

Γενική είσοδος: 10€

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top