Η απάντηση του Μάριου Φραγκούλη στον Λεωνίδα Καβάκο

«Μάλλον ξεχάσατε πως κάποτε με αποκαλούσατε "φίλο" στα ΜΜΕ...»

Σε συνέντευξη του λίγο πριν τα βραβεία Grammy, στα οποία ήταν υποψήφιος, ο Λεωνίδας Καβάκος μίλησε για κάποιους συναδέλφους του, μεταξύ αυτών και για τον Μάριο Φραγκούλη, όπως σας είχαμε γράψει στο star.gr.

Συγκεκριμένα, ο σπουδαίος βιολονίστας είχε πει: «Απ’ όσο γνωρίζω ο Μάριος Φραγκούλης δεν τραγουδά κλασσική μουσική».

Ο Μάριος Φραγκούλης σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook απάντησε στον Λεωνίδα Καβάκο, συμβουλεύοντας τον να ενημερώνεται λίγο καλύτερα.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

"Κύριε Καβάκο,

Θα σας συμβούλευα, προτού βγάζετε συμπεράσματα για το τι είδους μουσικής τραγουδώ, να γνωρίζετε ότι με την υποτροφία Μαρία Κάλλας και την υποτροφία Ωνάση που κέρδισα στα 22 και 23 μου χρόνια αντίστοιχα, σπούδασα κλασικό τραγούδι και όπερα δίπλα σε σημαντικούς ιστορικούς τραγουδιστές όπως ο Carlo Bergonzi και Alfredo Kraus. Επίσης λίγο αργότερα, στα 27 μου χρόνια, κέρδισα τον διεθνή διαγωνισμό κλασικού τραγουδιού Luciano Pavarotti. Έχοντας τραγουδήσει με την Montserrat Caballe, τον Placido Domingo, τον Jose Carreras, την Barbara Hendricks, την Maria Guleghina και πολλούς άλλους σε συναυλίες όπερας καθώς σε μερικές από τις μεγαλύτερες σκηνές τους κόσμου όπως η Scala του Μιλάνου, απορώ πώς κρίνετε ότι δεν τραγουδάω κλασικό τραγούδι. Καλό θα ήταν να είστε λίγο καλύτερα ενημερωμένος. Το ότι επέλεξα να διευρύνω το ρεπερτόριό μου σε ένα classical crossover είδος μουσικής, θέλοντας να έρθω πιο κοντά σε ένα μεγαλύτερο κοινό, σίγουρα δεν μειώνει την κλασική μου παιδεία.
Λυπάμαι επίσης που απλά με γνωρίζετε "ως όνομα" και όχι ως μουσικό. Μάλλον ξεχάσατε πως κάποτε με αποκαλούσατε "φίλο" στα ΜΜΕ γιατί ήμουν ίσως και ο μοναδικός καλλιτέχνης που σας στήριξε δημοσίως σε ένα προσωπικό σας θέμα..
Κρίμα που οι άνθρωποι αλλάζουν και ξεχνούν. Κρίμα επίσης και που ίσως να νομίζουν πως είναι κάτι παραπάνω από αυτό που είναι. Δεν έχω απαίτηση από τον Yehudi Menuhin ή τον Isaac Stern να ξέρουν το έργο μου. Την έχω από εσάς, ως άλλος Έλληνας του κόσμου.
Μετά λύπης,

Μάριος Φραγκούλης"

facebook.jpg
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top