ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Θυσίαζαν τα παιδιά τους στην Καρχηδόνα!

Ήθελαν να κερδίσουν την εύνοια των θεών

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Θυσίαζαν τα παιδιά τους στην Καρχηδόνα!

Μια αρχαιολογική ανακάλυψη-σοκ έφεραν στο φως Αμερικανοί ερευνητές, οι οποίοι μέσα από ανασκαφές έχουν πλέον σαφείς ενδείξεις ότι οι Καρχηδόνιοι θυσίαζαν τα ίδια τους τα παιδιά για να κερδίσουν την εύνοια των θεών!

Σύμφωνα με την επικεφαλής της μελέτης και λέκτορα της αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Ζόζεφιν Κουίν, σε ανασκαφές σε Τυνησία, Σικελία και Σαρδηνία, ανακαλύφθηκαν μικροσκοπικά αποτεφρωμένα οστά προσεκτικά συσκευασμένα σε δοχεία, θαμμένα κάτω από πλάκες με παρακλήσεις στους θεούς.

  • Παρόλο που η εν λόγω ανακάλυψη συγκλόνισε μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας, η Ζόζεφιν Κουίν εξηγεί ότι παράλληλα σπάει και ένα πολύ μεγάλο taboo:

«Η αίσθηση ότι έσπασε κάποιο απόλυτο ταμπού είναι πολύ ισχυρή. Ήταν εντυπωσιακό το πόσο συχνά οι συνεργάτες μου αντιδρούσαν με τρόμο λέγοντας "όχι , αυτό δεν είναι δυνατό , θα πρέπει να έχουμε κάνει λάθος ". Μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά στον αρχαίο κόσμο, ότι ήταν πραγματικά ακριβώς όπως εμείς, αλλά η αλήθεια είναι,φοβάμαι, ότι είχε εντελώς διαφορετικούς κανόνες ζωής».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top