Εκδηλώσεις με διεθνείς προσωπικότητες υπό την αιγίδα του Μίκη Θεοδωράκη

Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Διεθνείς προσωπικότητες θα συναντηθούν την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στο Ινστιτούτο Γκαίτε στην Αθήνα.

Η συνάντηση γίνεται με την ευκαιρία των 25 χρόνων έργου της οργάνωσης πολιτισμού της ειρήνης (GKF), υπό την αιγίδα του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και του πρώην γενικού διευθυντή της Unesco, Federico Mayor.

Οι δύο προσωπικότητες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κίνησης για έναν πολιτισμό της ειρήνης. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας από τους συνιδρυτές της GKF, το 1988 στη Γερμανία.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου

«Φωνές από έναν Πολιτισμό Ειρήνης»: Μια βραδιά με μουσική και με πολλές προσωπικότητες από το χώρο της επιστήμης και των καλών τεχνών όπως τον γερμανό μουσικό και στιχουργό Konstantin Wecker, τους Μαρία Φαραντούρη, Hans-Peter Dürr (κάτοχο εναλλακτικού βραβείου Νόμπελ), Federico Mayor (πρώην γενικό διευθυντή Unesco), Franz Alt (εμπειρογνώμονα της ηλιακής ενέργειας, δημοσιογράφο) και πολλούς άλλους.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου

Συνέδριο με τις τρέχουσες προκλήσεις στην Ευρώπη για την Ελλάδα. Συμμετέχουν ομιλητές από την Ευρώπη, κυρίως από την Ελλάδα και την Γερμανία. Θα συζητηθούν ζητήματα σχετικά με τη νέα ενεργειακή πολιτική, την διέξοδο από το χρέος, την εργασιακή πολιτική, τον ακροδεξιό εξτρεμισμό και τον μιλιταρισμό.

Προβολή του ��ρόσφατου κινηματογραφικού έργου τέχνης «Recycling Medea» κατά Ευριπίδη, με μουσική Θεοδωράκη, του σκηνοθέτη Αστέρη Κούτουλα. Θα ακολουθήσει συζήτηση και μια «Διακήρυξη των Αθηνών» για έναν πολιτισμό ειρήνης και αλληλεγγύης με νέες προοπτικές για την πολιτική δράση.

Πληροφορίες

Ινστιτούτο Γκαίτε
Ομήρου 14 – 16
τηλ. 210 3661000
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top