Επιστρέφει δυναμικά το βινύλιο!

Ανεβαίνει συνεχώς το ποσοστό πωλήσεων δίσκων στην Ευρώπη

Επιστρέφει δυναμικά το βινύλιο!

​Οι δίσκοι βινυλίου επιστρέφουν δυναμικά σε όλη την Ευρώπη, αφού πολλές είναι οι εταιρίες παραγωγής που θέλουν να ενισχύσουν τις πωλήσεις δίσκων, και θα παρέχουν στους αγοραστές το βινύλιο κι έναν κωδικό που θα δίνει τη δυνατότητα να έχει ο κάτοχος το υλικό και σε ψηφιακή μορφή.

Οι φαν του βινυλίου ολοένα και αυξάνονται, ενώ πληθαίνουν τα συγκροτήματα που χρησιμοποιούν βινύλιο στις δουλειές τους, όπως οι βρετανοί «Arctic Monkeys» και οι «Killers» από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το ποσοστό πωλήσεων δίσκων ανέβηκε τα τελευταία 6 χρόνια από το 0.1% σε 0.8%, στη Μεγάλη Βρετανία. Μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Έλτον Τζον και ο Ντέιβιντ Μπάουι, συνεχίζουν να προσφέρουν τη δουλειά τους και σε βινύλιο.

Σύμφωνα με έρευνες, οι ηλικίες άνω των 30 φαίνεται να προτιμούν βινύλιο!

«Τα τελευταία δύο χρόνια, είδαμε τις πωλήσεις βινυλίου να διπλασιάζονται. Ίσως έχει να κάνει με το ωραίο νοσταλγικό αίσθημα για vintage αντικείμενα. Πράγματα όπως το παλιό σχολικό χιπ χοπ και τη σόουλ μουσική. Οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά να ακούσουν αυτό το ζεστό ήχο. Είναι πολύ ωραίο» επισήμανε ο μάνατζερ των «HMV», Ντέιβ Ο’ Ντόνελ.

Στην Αγγλία, το 2013, οι δίσκοι βινυλίου που πωλήθηκαν, έχουν αγγίξει τις 550.000, ενώ αναμένεται να ξεπεράσουν τις 700.000, την περίοδο των εορτών.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top