Είσαι στη Σίφνο; Έκθεση με πίνακες και γλυπτά από γυναίκες!

Από την Εθνική Πινακοθήκη στο νησί, μέχρι 24 Σεπτέμβρη

Είσαι στη Σίφνο; Έκθεση με πίνακες και γλυπτά από γυναίκες!

Πίνακες ζωγραφικής και γλυπτά γυναικών δημιουργών από την Εθνική Πινακοθήκη μπορείς να δεις στη Σίφνο, από τις 10 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση «Γυναικεία Δημιουργία: Από τα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης» διοργανώνεται στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου και περιλαμβάνει μεταπολεμικά και σύγχρονα έργα.

sifnos1.jpg

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει 24 έργα 22 Ελληνίδων δημιουργών, που επέλεξε η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Λίνα Τσίκουτα, τα οποία αποτελούν ένα δείγμα των έργων των 140 γυναικών δημιουργών που περιλαμβάνονται στις συλλογές της Πινακοθήκης.

Μουσαμάς, χαρτί, ξύλο, αλουμίνιο, πλεξιγκλάς, πέτρα, σίδερο, μικτές τεχνικές και ύφασμα, γύψος και γαρμπίλι, είναι μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται, ενώ τ�� θέματα των έργων περιλαμβάνουν τοπία, εσωτερικά, νεκρές φύσεις, πορτρέτα, γυναικεία γυμνά, ομαδικές προσωπογραφίες, αφηρημένες συνθέσεις, αφαιρετικές αναπτύξεις και γεωμετρικά σχήματα.

Οι περισσότερες από τις 22 καλλιτέχνιδες ανήκουν κυρίως σε παλαιότερες γενιές, του 1950 - 1960, χωρίς, φυσικά, να λείπουν εκπρόσωποι από τις επόμενες γενιές.

sifnos2.jpg

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top