Απεβίωσε ο τραγουδιστής και συνθέτης Ζορζ Μουστακί

Αποτέλεσε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς!

​Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας με την καρδιά του και σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή στη Νίκαια της Γαλλίας όπου ζούσε, ο Ζορζ Μουστακί.
Ο τραγουδιστής και συνθέτης που αποτέλεσε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, στις 5 Μαϊου είχε γιορτάσει τα 79α γενέθλιά του.
Ο Μουστακί τραγούδησε σε πολλές γλώσσες στα γαλλικά, ιταλικά, ελληνικά, πορτογαλικά, ισπανικά, αγγλικά και αραβικά, ενώ τα τραγούδια του ερμήνευσαν σπουδαίοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες, όπως η Εντίθ Πιάφ, η Δαλιδά, η Μπαρμπαρά, η Μπριζίτ Φοντέν, ο Χέρμπερτ Παγκανί, η Φρανς Γκαλ και η Σίντι Ντανιέλ.
O Ζορζ Μουστακί γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1934. Η οικογένειά του ήταν Έλληνες Σεφαραδίτες Εβραί��ι από την Κέρκυρα και το αρχικό του όνομα ήταν Γιουσέφ (Yussef Mustacchi).
Τη δεκαετία του '60 μετέφρασε στα γαλλικά και τραγούδησε τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη. Έτσι ξανασυνδέεται με την ελληνική του ρίζα και το 1966 επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά. Το 1970 πρωταγωνίστησε με το Μίκη Θεοδωράκη στην ταινία μικρού μήκους (διάρκειας 20΄) του Ροβήρου Μανθούλη: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ» («NOUS SOMMES DEUX»), στην οποία τραγουδά στα γαλλικά τα τραγούδια που είχε γράψει στη φυλακή ο Μίκης.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top