Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τις γυμνές γυναίκες του Helmut Newton

Ο διάσημος φωτογράφος άλλαξε τα δεδομένα στη φωτογραφία διαφήμισης και μόδας

Έκανε τα εγκαίνια της, η έκθεση με τις απροκάλυπτες, γυμνές γυναίκες του Χέλμουτ Νιούτον, οι οποίες επαναπροσδιόρισαν τη φωτογραφία διαφήμισης και της μόδας από τη δεκαετία του ’60.

Η έκθεση του διάσημου φωτογράφου θα λάβει χώρα στη αίθουσα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, μέχρι τις 3 Μαρτίου 2013 και γίνεται σε συνεργασία με το ίδρυμα, Helmut Newton Foundation, που ίδρυσε ο ίδιος ένα χρόνο πριν το θάνατο του.

Ο φωτογράφος - ο οποίος μαζί με τον Ίρβινγκ Πεν, τον Ρίτσαρντ Αβεντον και τον Χερμπ Ριτς ανέτρεψαν τα δεδομένα, στη φωτογράφιση μόδας προσδίδοντάς της υψηλή αισθητική και καλλιτεχνική διάσταση.

Στην εποχή του, από τα μέσα των δεκαετιών του '60, '70 και '80, προκάλεσε και σόκαρε με το φωτογραφικό έργο του, μέσω του οποίου κατόρθωσε να αποδώσει με χαρακτηριστικό τρόπο την ομορφιά, τον αισθησιασμό, το χιούμορ, τη βία και τη διαστροφή που ένιωθε ο ίδιος να διέπουν τη συμπεριφορά των ανθρώπων που συναντά κάποιος στον κόσμο της μόδας, της πολυτέλειας, του χρήματος και της εξουσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top