17 Νοεμβρίου: Ο Σταύρος Λαντσιάς για μια μοναδική βραδιά στο gazarte

Μαζί του το μουσικό σύνολο κρουστών KROTALA

​O Σταύρος Λάντσιας, ο σημαντικός αυτός μουσικός και δεξιοτέχνης πιανίστας, θα μοιραστεί για μία μοναδική βραδιά τις μελωδικές του συνθέσεις με το κοινό που τον στηρίζει και τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια της δημιουργικής του πορείας, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στο gazarte.

Μία βραδιά πλημμυρισμένη με ορχηστρική μουσική και μελωδικές εικόνες από έναν σεμνό αλλά εξαιρετικά ταλαντούχο μουσικό, με ευδιάκριτο μουσικό στίγμα και συνθετική γραμμή.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Σταύρος Λάντσιας επιλέγει να συμπράξει με το γνωστό μουσικό σύνολο κρουστών KROTALA και να δοκιμάσει την ενίσχυση των μελωδιών του με τον έντονο ρυθμό και το beat των κρουστών.

Έχοντας εμπισ��οσύνη και σεβασμό στο ταλέντο των σημαντικών μουσικών Ανδρέα Παπά, Βαγγέλη Καρίπη και Πέτρου Κούρτη, ο καλλιτέχνης θα εξερευνήσει νέους τρόπους και δρόμους που θα προσδώσουν στις μελωδίες του ένα νέο μουσικό ιδίωμα, με έμφαση στο ρυθμικό ηχόχρωμα.

H πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά έχει τόν τίτλο "Επιστροφή" (1999) και περιέχει συνθέσεις ενορχηστρωμένες γιά πιάνο, όμποε, κουαρτέτο εγχόρδων, κοντραμπασσο καί τύμπανα. Σε δύο συνθέσεις φιλοξενείται ο διακεκριμένος μουσικός Haig Yazdjian στό ούτι καί φωνή. Aκολουθεί η συνεργασία με την Eλλη Πασπαλλά και τον David Lynch στην δημιουργία του "Trio". Tο ομώνυμο cd κυκλοφορεί το 2000. Tον Aπρίλιο του 2002 κυκλοφορεί την δεύτερη προσωπική του δουλειά με τίτλο "Το Ταξίδι μιας Νότας". Στην ενορχήστρωση περιλαμβάνεται και 20μελής ορχήστρα εγχόρδων. Φιλοξενούνται οι David Lynch, Eλλη Πασπαλλά και ο Γιάννης Σπάθας. To 2006-2007 συνεργάζεται με τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου. Μαζί δημιουργούν τον “Πυρήνα” μια μουσική παράσταση (κυκλοφορεί σε cd-dvd) που αφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Το πιο πρόσφατο του συνθετικό έργο ονομάζεται “Ημερολόγιο Ονείρων” , το οποίο κυκλοφόρησε το Δεκέμβρη του 2011.

Παίζουν οι μουσικοί:
Δημήτρης Χουντής: σοπράνο σαξόφωνο
Alfredo Shtuni: βιολί
Αλέξανδρος Μποτίνης: τσέλο
Πέτρος Βαρθακούρης: κοντραμπάσο

Πληροφορίες

Σάββατο 17 Νοεμβρίου

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τηλ: 210 3452277
Ώρα έναρξης: 22.00
Τιμές εισιτηρίων A ζώνη: 20€ | Β ζώνη: 15€ | Όρθιοι: 10€

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top