Ταινία: Το "All about Eve" ξανά στις οθόνες μας!

του Τζότζεφ Μάνκιεβιτς, βραβευμένη με 6 όσκαρ το 1951

​Σε επανάληψη θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες, μια ταινία αριστούργημα το "All about Eve" του Τζότζεφ Μάνκιεβιτς. Το "Όλα για την Εύα" πήρε 6 Όσκαρ το 1951 : καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, β'ανδρικού ρόλου (Τζορτ Σάντερς), κουστουμιών και ήχου, ενώ όταν το 1951 που είχε προβληθεί στην Ελλάδα, είχε τιτλοφορήσει ως "Εύα".

Η Μάργκο Τσάνινγκ (Μπέτι Ντέιβις) είναι η μεγαλύτερη σταρ του Μπρόντγουεϊ, η οποία έχει φτάσει πια τα σαράντα. Ένα βράδυ στα καμαρίνια του θεάτρου γνωρίζει μια φτωχή θαυμάστρια της, την Ιβ «Εύα» Χάρινγτον (Αν Μπάξτερ), η οποία την έχει πρότυπο και δηλώνει ότι έχει παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις της Μάργκο, και θέλει να της μοιάσει ως επίδοξη ηθοποιός.

Η Μάργκο ενθουσιάζεται με το ήθος, τη σεμνότητα και τη λατρεία που έχει η νεαρή κοπέλα γι’ αυτή ν και την κάνει προστατευόμενή της. Οι υπόλοιποι φίλοι της Μάργκο, ο εραστής της και σκηνοθέτης Μπιλ Σάμσον (Γκάρι Μέριλ), ο θεατρικός συγγραφέας Λόιντ Ρίτσαρντς (Χιου Μάρλοου) κι η σύζυγός του Κάρεν την συμπαθούν εξίσου, εκτός από την οικονόμο της Μάργκο, Μπέρντι (Θέλμα Ρίττερ), η οποία θεωρεί ότι η Εύα δεν είναι αυτό που θέλει να δείξει. Μία πεποίθηση που επιβεβαιώνεται όταν η νεαρή, έχοντας πλέον αποκτήσει την εμπιστοσύνη της Μάργκο, θα προσπαθήσει με τη βοήθεια ενός κυνικού θεατρικού κριτικού, του Άντισον ΝτεΓουίτ (Τζορτζ Σάντερς), να κλέψει από τη Μάργκο καριέρα, εραστή και φίλους. Η Μάργκο την καταλαβαίνει και προσπαθεί να σώσει ό,τι είναι γι’ αυτήν πολυτιμότερο...!

Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Μάνκιεβιτς
Πρωταγωνιστούν: Μπετ Ντέιβις, Αν Μπάξτερ, Σελέστ Χολμ, Τζορτζ Σάντερς

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top