Έφυγε από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας Γκορ Βιντάλ

Ο άνθρωπος που είχε χαρακτηρίσει τον Τζορτζ Μπους ως τον «πιο ηλίθιο άνθρωπο στις ΗΠΑ»

Έφυγε από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας Γκορ Βιντάλ
​Σε ηλικία 86 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αμερικανός συγγραφέας Γκορ Βιντάλ. Το θάνατο του γνωστοποίησε ο ανιψιός του Μπερ Στιρς, ο οποίος επεσήμανε πως ο Βιντάλ απεβίωσε στην οικία του στο Hollywood Hills έπειτα από προβλήματα υγείας που το προκάλεσε πνευμονία.

Ο συγγγραφέας είχε γεννηθεί το 1925 στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ στο Οουέστ Πόιντ και είχε μεγαλώσει στην Ουάσινγκτον. Σε ηλικία 19 ετών έγραψε την πρώτη του νουβέλα, με τίτλο Williwaw.

Τη δεκαετία του '60 τα έργα του Julian (1964), Washington D.C. (1967) και Myra Breckinridge (1968) απέσπασαν μεγάλες διακρίσεις και ο ίδιος έγινε διεθνώς γνωστός. Μεγάλη επιτυχία γνώρισε το Lincoln, ενώ η συλλογή δοκιμίων του με τίτλο United States κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου στις ΗΠΑ το 1993.

Εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια του αμερικανικού Τύπου για την μελέτη του, Palimpsest: a memoir, το 1995.

Παράλληλα με το πλούσιο συγγραφικό του έργο (μυθιστορήματα, θεατρικά, διηγήματα, δοκίμια, σενάρια για τον κινηματογράφο), ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση. Ηταν από τους σφοδρότερους επικριτές του Τζορτζ Μπους του νεότερου (George W. Bush), τον οποίο και είχε χαρακτηρίσει ως τον «πιο ηλίθιο άνθρωπο στις ΗΠΑ» (Democracy Now – interview: on the Bush Presidency, History and the "United States of AmnesiaMάιος 2008).
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top