Σαραλιώτης για Κορκονέα: «Θα τον είχα σταματήσει αν ήξερα τι θα κάνει»

«Το σκέφτηκε, το έκανε και δε ρώτησε κανέναν»

Για τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, όταν ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, μίλησε ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Ο δεύτερος ειδικός φρουρός, ο οποίος ζει μόνιμα στον τόπο καταγωγής του στη Δράμα, γύρισε τον χρόνο πίσω και περιέγραψε τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, κρατώντας τις αποστάσεις του από τον Κορκονέα.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

«Αν ήξερα τι θα κάνει θα τον είχα σταματήσει»

Ο Βασίλης Σαραλιώτης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για τις στιγμές που προηγήθηκαν, λίγο πριν πυροβολήσει τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ο συνάδελφός του.

«Κάτι έγινε και έφτασε σε αυτό το σημείο. Ότι γίνανε κάποια επεισόδια, γίνανε. Το θέμα ήταν τι έντασης ήταν για να φτάσει στο σημείο να πυροβολήσει».Ξεκαθάρισε μάλιστα πως ποτέ δε δικαιολόγησε την πράξη του Κορκονέα.

«Έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή, αλλά ποτέ δεν έγινα πιστευτός» δήλωσε ο Βασίλης Σαραλιώτης.

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Kλειστοί δρόμοι στο κέντρο - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Παράλληλα ανέφερε πως τη νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 έκανε απλά τη δουλειά του, και διευκρίνισε ότι αυτό δε σημαίνει πως έχει σχέση με τον πυροβολισμό ή με την πράξη αλλουνού.

«Οι δικές μου πράξεις ήταν μηδαμινές σε αυτό το σκηνικό», ισχυρίζεται και τονίζει ότι ο Κορκονέας, «το σκέφτηκε και το έκανε, δεν ρώτησε κανέναν».

«Ξαφνιάστηκα, τρόμαξα, δεν πίστευα ότι όντως έγινε. […] Μακάρι να μην γινόταν ποτέ αυτό το σκηνικό», λέει, ακόμη.

11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια

Λίγα λουλούδια στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξης Γρηγορόπουλος. Φωτογραφία: InTime

Τι θα έλεγε στη μητέρα του Αλέξη σήμερα

Ό,τι λέω τόσα χρόνια, ότι δεν έχω σχέση με το θέμα του γιου της. Γίνανε πράγματα χωρίς τη θέλησή μου. Δεν είναι μέρες για να μπω σε λεπτομέρειες, είναι ημέρες μνήμης αλλά και σιωπής και δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μόνο ένα κεράκι.

Ο Βασίλης Σαραλιώτης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 10 ετών για συμμετοχή και συνέργεια στη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Το 2011 έκανε αίτηση αποφυλάκισης στην οποία επικαλέστηκε την ασθένεια του πατέρα του, τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένειά του και το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε β’ βαθμό.

Η αίτηση αποφυλάκισης έγινε δεκτή  με όρο την μόνιμη παραμονή του στη Δράμα, που είναι ο τόπος καταγωγής του.

Φέτος το καλοκαίρι, στη δευτεροβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης, το δικαστήριο έκρινε τελικά αθώο τον Βασίλη Σαραλιώτη, καθώς «υπήρχαν αμφιβολίες» για το κατά πόσο έφταιγε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top