Κόποι μιας ολόκληρης ζωής βούλιαξαν στους ορμητικούς χειμάρρους – Μια απέραντη λίμνη οι πληγείσες περιοχές

Απόγνωση και απελπισία για τους κατοίκους που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται

Κόποι μιας ολόκληρης ζωής βούλιαξαν στους χειμάρρους

Οι κάτοικοι στη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα μετράνε τις πληγές τους, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

«Ντουβάρια ισοπεδώθηκαν, σπίτια πλημμύρισαν. Μέσα σε δύο ώρες καταστράφηκε η περιουσία όλου του κόσμου. Δυστυχώς μένεις θεατής να κοιτάς πως καταστρέφονται τα πάντα» λέει στο STAR κάτοικος της περιοχής

«Φοβάμαι, έχω τα παιδιά μου με τον πατέρα μου και είναι μόνος του. Δεν ξέρω πώς να φύγω και από πού να πάω» λέει μια γυναίκα με δάκρυα στα μάτια.

Μέχρι στιγμής ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός των σπιτιών που έχει καταστραφεί σε Μάνδρα, Νέα Πέραμο, Μαγούλα, Ελευσίνα και Μέγαρα, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί ταυτόχρονα σε τουλάχιστον 80 σημεία.

Στη Μάνδρα τεράστιες εκτάσεις έχουν μετατραπεί σε απέραντη λίμνη. Η νεροποντή κατέβασε από το όρος Πατέρα χώμα, λάσπη και φερτά υλικά.

Μια μεγάλη σε ηλικία γυναίκα τρέμει. Είχε να ζήσει τέτοια καταστροφή, όπως λέει από τη δεκαετία του 1980. Το STAR επικοινώνησε με τη Δήμαρχο Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, εγκλωβισμένη και η ίδια στην προσπάθειά της να βοηθήσει…

Τα περισσότερα σπίτια που έχουν πληγεί κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1970. Κανένας δεν ξέρει ποια θα είναι η επόμενη μέρα…

Οι ρεπόρτερ βυθίζονται στα νερά προσπαθώντας να κάνουν τη δουλειά τους, την ίδια ώρα που λάσπη και νερό έχουν καλύψει τα πάντα. Η εικόνα από ψηλά με drone είναι συγκλονιστική.

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Βελίκας Καραβάλτσιου

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top