To star.gr με κάμερα 360° για ψώνια στην Ερμού! Χλιαρή η κίνηση στις ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Μόνο τα απαραίτητα και με… φειδώ

Χλιαρή η κίνηση στις ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ–Βλέπουν,αλλά δεν αγοράζουν

Ούτε το δεκαήμερο προσφορών που προηγήθηκε, αλλά ούτε και οι γενναίες εκπτώσεις που κάνουν οι έμποροι φαίνεται ότι είναι αρκετά για να… θερμάνουν την παγωμένη κατά τα άλλα αγορά, μιας και η κίνηση στα καταστήματα είναι ικανοποιητική, αλλά οι αγορές περιορισμένες.

Το star.gr βρέθηκε στην καρδιά του εμπορικού κόσμου, στην Ερμού και κατέγραψε με την κάμερά του την αγοραστική κίνηση, αλλά και τις προθέσεις των καταναλωτών.

Ο πεζόδρομος Παρασκευή μεσημέρι ήταν γεμάτος. Kόσμος ανέβαινε και κατέβαινε, χαζεύοντας τα καταστήματα, αλλά στα χέρια κρατούσε μέχρι δύο τσάντες και όχι περισσότερες.

Και μπορεί οι έμποροι να πίστευαν ότι ο Δεκέμβριος δεν πήγε καλά γιατί οι καταναλωτές διατήρησαν στάση αναμονής μέχρι τις εκπτώσεις, αλλά και τώρα τα πράγματα δεν δείχνουν ότι υπάρχει φως στο σκοτεινό τούνελ της κρίσης.

«Περίμενα τις εκπτώσεις και δεν αγόρασα τίποτα στις γιορτές. Και τώρα όμως θα πάρω μόνο τα απαραίτητα γιατί τα χρήματα δεν περισσεύουν», δήλωσε στο star.gr η Δέσποινα, βγαίνοντας από γνωστό πολυκατάστημα ρούχων.

Και αυτό είναι που ισχύει για την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού που μετρά ακόμα και τα σεντς για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του.

«Το δώρο των Χριστουγέννων, που ευτυχώς το παίρνουμε ακόμα πήγε όλο στον ΕΝΦΙΑ και στα τέλη κυκλοφορίας. Θα ρίξω μια ματιά στις βιτρίνες, αλλά θα δω αν τελικά αγοράσω κάτι», είπε ο κύριος Χρήστος.

Οι έμποροι πάντως κάνουν ότι μπορούν για να δελεάσουν τους καταναλωτές. Οι εκπτώσεις αγγίζουν ακόμα και το 70% σε μερικά είδη, εν τούτοις ο κόσμος δεν φαίνεται να τσιμπάει.

«Δυστυχώς η αγοραστική ικανότητα των ανθρώπων έχει περιοριστεί σημαντικά. Δεν έχει ο κόσμος να αγοράσει ούτε καν ρούχα ή παπούτσια. Η κίνηση την πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων είναι πολύ χλιαρή», δήλωσε στο star.gr ο κ. Γιάννης που έχει κατάστημα υποδημάτων.

Παρ’ όλ’ αυτά, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και αύριο Κυριακή, αν και πλέον οι έμποροι κρατούν μικρό καλάθι και δεν περιμένουν πολλά.

«Εγώ κατέβηκα για μια βόλτα. Θα ρίξω μια ματιά και ίσως αγοράσω κάτι λίγο αργότερα που θα έχουν πέσει κι άλλο οι τιμές», μας είπε η Έλενα που έκανε τη βόλτα της με την παρέα της.

Πάντως οι πιο αισιόδοξοι θέλουν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο.

«Η κίνηση δεν είναι όπως άλλα χρόνια, αλλά είναι ικανοποιητική δεδομένων των συνθηκών», δήλωσε η κυρία Έφη, υπεύθυνη καταστήματος ρούχων στην Ερμού.

Η πικρή αλήθεια είναι όμως ότι λεφτά… δεν υπάρχουν. Οι Έλληνες πρώτα θα καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία που τους έχουν τσακίσει και μετά θα κοιτάξουν αν περισσεύει τίποτα για ένα παλτουδάκι.

Και το κακό είναι ότι η κατάσταση δε δείχνει να βελτιώνεται, με τη χώρα ολόκληρη να μην καταφέρνει να βγει από τη δίνη της κρίσης.



 

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου

Email: entourou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top