Σπύρος Παπαδόπουλος: Οι δύο γάμοι, η ζωή στο μοναστήρι και ο καρκίνος

Σήμερα ο Σπύρος Παπαδόπουλος γίνεται 69 χρόνων

'Οσα μάθαμε για τον Σπύρο Παπαδόπουλο / βίντεο ΕΡΤ

Σαν σήμερα στις 9 Μαρτίου του 1955 γεννήθηκε ο ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετρά πολλές εμφανίσεις στο θέατρο και στην τηλεόραση, ενώ από πολύ νεαρή ηλικία είχε ιδιαίτερη αγάπη στην υποκριτική και γι'αυτό αποφάσισε να σπουδάσει στη Δραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη. Για δεύτερη σεζόν κρατά τον ρόλο του καθηγητή Καλίρη στη σειρά Κάνε ότι κοιμάσαι. 

Επώνυμοι που «πάλεψαν» με τον καρκίνο και βγήκαν νικητές

 

Γνωρίζοντας τον Σπύρο Παπαδόπουλο

O Σπύρος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1955 στον Πειραιά. Έχει αποτήσει έναν γιο από τον γάμο του με την Αθηνά Τσιλύρα, στον οποίο έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Τις περισσότερες καλοκαινές διακοπές του τις περνάει στη Νάξο, όπου έχει φροντίσει να ανακαινίσει το πατρικό του σπίτι. Έτσι απολαμβάνει την ηρεμία του και ξεκουράζεται, κάνοντας βόλτες με το σκάφος του.

Κάποιες από τις πιο γνωστές τηλεοπτικές σειρές που έχει συμμετάσχει είναι οι: «Το κεφάλι της γάτας», «Η Ελλάδα του Ηλίου», «Οι απαράδεκτοι», «Τμήμα Ηθών», «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Το κλειδί του παραδείσου» και «Κάνε ό,τι κοιμάσαι». Αντίστοιχα, μερικές από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές ταινίες που τον έχουμε παρακολουθήσει είναι οι: «Η γυναίκα που έβλεπε τα όνειρα», «Πεθαίνοντας στην Αθήνα», «Τζαμάικα» και «Sexy Laundry». Ενώ κάποιες από τις τηλεοπτικές εκπομπές που έχει παρουσιάσει είναι: «Στην υγειά μας» (το κάνει μέχρι και σήμερα στον ΣΚΑΪ), «Χρυσή κάρτα» (ΝΕΤ, 1992-1993), «Κόντρα πλακέ» (MEGA, 1996-1999), «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» (MEGA, 1999-2002), (ΝΕΤ, 2002-2004) και «Τοις μετρητοίς» (ΝΕΤ, 2005-2007).

Τα επαγγέλματα που άλλαξε και η ζωή στο μοναστήρι

Ο Σπύρος Παπαδόποπουλος έχει αναφερθεί αρκετές φορές σε παλιαότερες συνεντέυξεις του για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που βίωσε λόγω φτώχειας και ότι αναγκάστηκε να κάνει αρκετές δουλειές για να μπορέσει να επιβιώσει. Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο «Ενώπιος Ενωπίω» δήλωσε ότι: «36 δουλειές έχω αλλάξει. Έχω αλλάξει 36 επαγγέλματα. Όταν δούλευα σε τρία εργοστάσια ή τρεις ταβέρνες τα μετράω σαν ένα».

Μάλιστα, δε δίστασε να αναφερθεί και στην πολύμηνη διαμονή του σε μοναστήρι, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η οικογένειά του, λέγοντας ότι: «Έχω μείνει σε μοναστήρι στη Νάξο, στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, λόγω των γνωστών συνθηκών, με έστελνε η μητέρα μου κάποια καλοκαίρια, γιατί εκείνη δούλευε, για να τρώω καλύτερα, να τρώω αυγά φρέσκα και διάφορα». Ενώ, υποστήριξε ότι θαυμάζει όσους πιστεύουν στον Θεό, ο ίδιος όμως δε δηλώνει θρήσκος.

Οι δύο γάμοι και το διαζύγιο

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος ήταν παντρεμένος για 25 χρόνια με την Αθηνά Τσιλύρα, με την οποία απέκτησαν τον γιο τους, Αλέξανδρο. Το 2017 αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο και να τραβήξουν διαφορετικούς δρόμους, παρόλα αυτά, το πρώην ζευγάρι διατηρεί άψογες σχέσεις. Η πρώην σύζυγος του Σπύρου Παπαδόπουλου είχε δηλώσει παλαιότερα για τη γνωριμία τους: «Γνωριστήκαμε σε μια παράσταση. Εγώ πολύ όμορφη, εκείνος πολύ έξυπνος. “Αλλάζουμε”, μου είπε. Και συνέχισε: “Πόσων χρόνων είσαι;”, “Είκοσι επτά”, του είπα. “Τριάντα δύο, κάηκες”, μου απάντησε γελώντας».

Αυτό που ελάχιστοι γνώριζαν, ήταν ότι ο Σπύρος Παπαδόπουλος είχε ξαναπαντρευτεί όταν ήταν 25 χρόνων με κόρη παπά: «Μου το είχε πει ο παπά Γιώργης ο Πηρουνάκης, με τον οποίον είχαμε στενή σχέση, είχα παντρευτεί τη μικρή του κόρη -στα 25 μου είχα κάνει έναν πρώτο γάμο- και τον θαύμαζα πολύ. Δεν είχα πίστη κι εκείνος ποτέ δεν προσπάθησε να με αλλάξει. Μου έλεγε “κάνε ό,τι θέλεις αγόρι μου, αρκεί να είσαι ελεύθερος"», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο bovary ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

«Δε σοκαρίστηκα όταν έμαθα για τον καρκίνο»

Ο γνωστός ηθοποιός και παρουσιαστής έχει μιλήσει αρκετές φορές για την περιπέτεα της υγείας του με τον καρκίνο και πώς κατάφερε να βγει νικητής. «Δε σοκαρίστηκα όταν έμαθα για τον καρκίνο. Ο γιατρός μου μου το είπε λίγο χοντρά. “Αν δεν έχει διηθήσει την κάψα θα πας καλά, αν την έχει διηθήσει δύο τρεις μήνες το πολύ και έφυγες" έτσι μου το είπε. Είπα ΟΚ μέχρι εδώ ήταν... Έγινα πραγματιστής κι είπα ότι θα το διαχειριστώ. Είχα ψυχραιμία. Ήταν πολύ δύσκολος κι επικίνδυνος καρκίνος. Ο γιατρός μου είπε έχεις μια καρκινάρα σαν πορτοκάλι, μπορεί να έχεις 3 μήνες ζωής. Ο όγκος ήταν μέσα στο νεφρό. Αν είχαν βγει έξω τα καρκινικά κύτταρα, ήταν τελειωμένο. Αφαιρέσαμε το νεφρό, όπως ήταν».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top