Νίκος Καρβέλας: Οι γάμοι, τα παιδιά και ο θάνατος που έγινε τραγούδι

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης σήμερα κλείνει τα 72 του χρόνια

Σαν σήμερα στις 8 Σεπτεμβρίου του 1951 γεννήθηκε ο ταλαντούχος Έλληνας συνθέτης, τραγουδιστής και συγγραφέας, Νίκος Καρβέλας.

Άννα Βίσση: Η συναυλία στο κατάμεστο θέατρο Πέτρας - Το φιλί στον Καρβέλα

Ο Νίκος Καρβέλας είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, ο οποίος μάλιστα, έγινε πατέρας για τρίτη φορά στα 71 του χρόνια, αποκτώντας ένα αγοράκι με την 33χρονη σύντροφό του και τραγουδίστρια, Έλενα Φερεντίνου, με την οποία είναι μαζί τα τελευταία 3 χρόνια.

Με την σταρ Άννα Βίσση με την οποία υπήρξε ζευγάρι για πολλά χρόνια, ο Νίκος Καρβέλας έχει αποκτήσει τη Σοφία Καρβέλα, από την οποία έχει και δύο εγγόνια, ενώ από τον γάμο του με την Αννίτα Πάνια έχει αποκτήσει τον 15χρονο Ανδρέα. 

Γνωρίζοντας τον Νίκο Καρβέλα

  • Ο Νίκος Καρβέλας γεννήθηκε στον Πειραιά το 1951
  • Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μουσική σε ηλικία 5 ετών οπότε απέκτησε και το πρώτο του πιάνο
  • Φοιτητής στο τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ίδρυσε ένα ροκ γκρουπ, επηρεασμένο από τους Beatles και τους Rolling Stones
  • Το 1983 ο Νίκος παντρεύτηκε τη δημοφιλή τραγουδίστρια Άννα Βίσση, ενώ την ίδια χρονιά ξεκίνησε την καριέρα του και ως τραγουδιστής
  • Για πρώτη φορά έγινε γνωστός ως συνθέτης στο τέλος της δεκαετίας του 1970, άλλοτε με το όνομα Νίκος Καρβέλας και άλλοτε με το ψευδώνυμο Νίκος Λεονάρδος
  • Το 1985 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός δίσκος του με τίτλο «Δεν παντρεύομαι», ο οποίος έγινε χρυσός
  •  Το 1987 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Όλα ή τίποτα» που έγινε πλατινένιο
  • Η μουσική του, κινείται στα πλαίσια της ποπ, αλλά με επιρροές από τη ροκ και τη λαϊκή μουσική

Άννα Βίσση: Η συγκινητική στιγμή που τραγουδάει με τα εγγόνια της στη σκηνή

Οι γάμοι και τα παιδιά

Ο Νίκος Καρβέλας είναι ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης που έζησε μία έντονη ζωή, κρατώντας πάντα διακριτική στάση απέναντι στα μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Το 1983 παντρεύτηκε τη δημοφιλή τραγουδίστρια Άννα Βίσση με την οποία είχε σχέση για πολλά χρόνια, αποκτώντας και μία κόρη, το Σοφία Καρβέλα, και παρόλο που οι προσωπικές τους ζωές τραβηξαν χωριστούς δρόμους, ακόμα και σήμερα συνεργάζονται σε μουσικές σκηνές και τους ενώνη η κοινή τους αγάπη: η μουσική.

Στις 29 Απριλίου του 2010 ο Νλικος Καρβέλας ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου, για δεύτερη φορά, αφού παντρεύτηκε τη γνωστή παρουσιάστρια, Ανννίτα Πάνια, με την οποία απέκτησε και έναν γιο, τον Ανδρέα. Ακόμα και σήμερα οι σχέσεις τους παραμένουν άκρως ζεστές και φιλικές.

Με την τωρινή σύντροφό του και τραγουδίστρια, Έλενα Φερεντίνου, ο Νίκος Καρβέλας είναι μαζί τα τελευταία 3 χρόνια, ενώ πέρυσι ο τραγουδιστής έγινε για τρίτη φορά πατέρας, αφού απέκτησαν ένα αγοράκι.

Από αριστερά: Ο γιος του Νίκου Καρβέλα και της Αννίτας Πάνια, Ανδρέας, η Σοφία Καρβέλα, η Εβελίνα Φερεντίνου, ο Νίκος Καρβέλας, η Άννα Βίσση και η Αννίτα Πάνια / Φωτογραφία ndp

Ο θάνατος που έγινε τραγούδι

Ένα πολύ γνωστό τραγούδι, που έγινε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε πολύ ήταν και το «Ελένη», το οποίο γράφτηκε για ένα νέο κορίτσι όλο όνειρα, τη 19χρονη Ελένη από την Οιχαλία Τρικάλων, η οποία  έφυγε από τη ζωή το 1995 από μεσογειακή αναιμία.

Η νεαρή κοπέλα θαύμαζε πολύ τη σπουδαία τραγουδίστρια και μία από τις επιθυμίες της ήταν να τη γνωρίσει από κοντά - κάτι που συνέβη. Όταν πέθανε, οι φίλες της ζήτησαν από την Άννα Βίσση να γράψει ένα τραγούδι για τη γλυκιά Ελένη. Κάτι που έκανε πράξη άμεσα ο Νίκος Καρβέλας, γράφοντας το ομώνυμο τραγούδι, το οποίο και αφιέρωσε στη μνήμη της.

Όπως είχε δηλώσε η Άννα Βίσση: «Τη θυμάμαι και χαμογελώ. Ήταν 19 ετών, ένα κορίτσι αδύναμο. Δεν κατάφερε να αντισταθεί στην αρρώστια της. Με ήθελε πάντα κοντά της. Βρέθηκα σε αυτή την άτυχη στιγμή και έζησα τι πέρασε αυτό το κορίτσι. Θυμάμαι είχε δύναμη. Αυτό για μένα είναι ένα μήνυμα. Μου έδωσε κουράγιο».

 

Νίκος Καρβέλας: Η μεγάλη απώλεια που τον βύθισε στη θλίψη

Μία από τις πιο σκληρές δοκιμασίες που χρειάστηκε να έρθει αντιμέτωπος ο Νίκος Καρβέλας ήταν όταν τον Νοέμβριο του 2014 έχασε τη μητέρα του με την οποία είχε άψογη σχέση και ήταν πολύ δεμένος.

Η Αγγελική Καρβέλα έφυγε από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος τα δύο της παιδιά. Τραγική ειρωνεία ήταν ότι η μητέρα του Νίκου Καρβέλα έπασχε από Άλτσχαϊμερ, όπως και ο πατέρας της πρώην συζύγου του, Αννίτας Πάνια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top