Οι επώνυμες που έδωσαν μάχη με τον «δαίμονα» της νευρικής ανορεξίας

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικών Διαταραχών είναι σήμερα 2 Ιουνίου

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της Νανάς Καραγιάννη το 2017.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικών Διαταραχών που έχει οριστεί η 2α Ιουνίου, το star.gr «θυμάται» τους celebrities που πάλεψαν με την νευρική ανορεξία και μίλησαν ανοιχτά για τον «δαίμονά» τους, αλλά κι εκείνους που δεν το έχουν εξομολογηθεί αλλά οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. 

Νανά Καραγιάννη: Πάλευε μια δεκαετία με τη νευρική ανορεξία

Η  Νανά Καραγιάννη «έσβησε» ηττημένη από νευρική ανορεξία με την οποία πάλευε σχεδόν μία δεκαετία. Ήταν ξημερώματα της 27ης Ιουνίου του 2017 όταν τα υπέροχα γαλανά της μάτια έκλεισαν για πάντα. Η είδηση του θανάτου της συγκλόνισε όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο –και όχι μόνο.

Νανά Καραγιάννη: Πώς ξεκίνησε η νευρική ανορεξία

Nανά Καραγιάννη

Η ίδια είχε πει για το πώς ξεκίνησε αυτός ο εφιάλτης: «Οι λόγοι ήταν ψυχολογικοί και αφορούσαν προβλήματα που «κουβαλούσα» από την παιδική μου ηλικία και ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν». Είχε φθάσει να ζυγίζει 25 κιλά, ενώ υπήρξε περίοδος που το μόνο που έτρωγε όλη την ημέρα ήταν ένα μήλο! Όταν «έφυγε» από τη ζωή ήταν 28 κιλά. 

Τατιάνα Στεφανίδου: Οι διατροφικές διαταραχές στα νεανικά της χρόνια

Η Τατιάνα Στεφανίδου εχει μιλήσει ανοιχτά για τις διατροφικές διαταραχές που πέρασε, όταν στα νεανικά της χρόνια ασχολούνταν με τον χορό.

 

 

«Είχα διάφορα θέματα από παιδί. Πολύ σοβαρά θέματα. Νομίζω ότι είχε φταίξει ο χορός με τον οποίο ασχολιόμουν και η σχέση με τη μάνα, την οικογένεια. Η μαμά μου ήταν ένας άνθρωπος που με έσπρωχνε να κάνω χορό και να είμαι καλή σε όλα -ανταγωνιστικός άνθρωπος. Όλο αυτό και η εικόνα της τελειότητας που είχα πλάσει στο μυαλό μου, μαζί με το γεγονός ότι στον χορό πρέπει να είσαι σκελετός για να είσαι αποδεκτή, με οδήγησαν σε διατροφικές διαταραχές. Είχα φτάσει 48 κιλά με ύψος 1,71. Άσχημη ήμουν, πολύ», έχει αποκαλύψει παλιότερα.

Ζέτα Δούκα: Είχε φτάσει να ζυγίζει μόλις 40 κιλά

Η νευρική ανορεξία «χτύπησε» την πόρτα της Ζετας Δούκα στην εφηβεία της. Η ηθοποιός είχε φτάσει τότε να ζυγίζει μόλις 40 κιλά!

Ζέτα Δούκα: Μας δείχνει το σώμα της και στέλνει μήνυμα για το body shaming

«Είχα ανορεξία από τα 15 έως τα 27 μου. Μεταπήδησε στη βουλιμία. Τα πρώτα σημάδια είναι η υπερβολική ενασχόληση με το φαγητό, το πώς φαίνομαι, εγώ ήμουν και χορεύτρια τότε», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zeta Douka (@zetadouka)

 

«Ήμουν άτυχη, πήγα σε έναν γυναικολόγο επειδή μου σταμάτησε η περίοδος και μου έδωσε αντισυλληπτικά για να ξαναέρθει, κάτι το οποίο είναι το πιο σύνηθες λάθος γιατί μπερδεύει την πορεία της νόσου και νομίζεις ότι έχεις θεραπευτεί ενώ δεν έχεις. Από τα 15 έως τα 20 ήμουν βαριά ανορεξική. Προσπάθησα μόνη μου. Έχω ένα μυαλό κι ένα σώμα που με βοήθησαν. Κι έτσι μπόρεσα κι επιβλήθηκα της νόσου σωματικά αλλά επιβλήθηκα και εγκεφαλικά».

Μάρα Δραμουσλή: Δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της 

«Ξεκίνησε όταν σε έναν διαγωνισμό ήμουν 1.74 και μία κοπέλα από το Καζακστάν ήταν 1.84 και δύο κιλά λιγότερα από εμένα.

 

 

Είχα φτάσει να ζυγίζω 47 κιλά, τώρα είμαι 62. Δεν είχα εικόνα, υπήρχε και το photoshop… Ξυπνούσα το πρωί με ένα μήλο και όλη μέρα λίγα φύλλα μαρουλιού και λίγο κοτόπουλο. Μετά από λίγο καιρό έπαθα φωτοευαισθησία και δεν μπορούσα να σταθώ στα πόδια μου. Κράτησε αρκετά χρόνια», έχει παραδεχθεί η ίδια σε συνέντευξή της.

Angelina Jolie: Δεν το παραδέχθηκε ποτέ, αλλά τα πρωτοσέλιδα οργιάζουν

Oι φήμες περί νευρικής ανορεξίας ακολουθούν την Angelina Jolie εδώ και χρόνια σε κάθε δημόσια εμφάνισή της. 

Η Angelina Jolie πριν αδυνατίσει

Η Angelina Jolie πριν αδυνατίσει

Μάλιστα, δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι η διάσημη ηθοποιός ζυγίζει μόλις 38 κιλά!

«Κόκκαλο» η Angelina Jolie – Δείτε πόσα κιλά ζυγίζει

Η ίδια πάντως, δεν έχει αναφερθεί στο θέμα με τα κιλά της. Οι εικόνες, όμως, μιλούν από μόνες τους.

Angelina Jolie αδύνατη

Η Angelina Jolie αφού αδυνάτισε

Victoria Beckam: Η εμμονή της με τα κιλά

Για τη δική της μάχη με την ανορεξία έχει μιλήσει και η Victoria Beckam, εξηγώντας τη διαρκή αγωνία να δείχνει και να είναι αδύνατη.

 

 

«Στο γυμναστήριο, αντί να κοιτάζω τη στάση του σώματος, μετρούσα την περιφέρεια, αλλά και το προγούλι, να δω αν έχω αδυνατίσει. Ξεκίνησα να τρέφομαι αποκλειστικά με λαχανικά! Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου πως είχα κάποια διατροφική διαταραχή», έχει παραδεχθεί.

Eυτύχης Μπλέτσας: Η 30χρονη φίλη μου που μ’ έσωσε έφυγε από νευρική ανορεξία!

Ο Ευτύχης Μπλέτσας μέσα από τα social media αποκάλυψε το πρόβλημα που αντιμετώπισε πριν από λίγα χρόνια με τη νευρική ανορεξία, φτάνοντας να ζυγίζει μόλις 52 κιλά! 

Eυτύχης Μπλέτσας

«Δεν είναι ότι δεν έτρωγα, απλώς είχα αδυνατήσει πάρα πολύ. Ήμουν μανιακός με το τι έτρωγα, πολλές φορές έλεγα σήμερα δεν θα φάω αυτό, αλλά κάτι άλλο με λιγότερες θερμίδες», έχει εξηγήσει.

Μάλιστα, από αυτή τη δύσκολη κατάσταση τον έσωσε η 30χρονη παιδική του φίλη, Ρεβέκκα, η οποία δυστυχώς όμως, έφυγε από τη ζωή λόγω του ότι έπασχε και η ίδια από νευρική ανορεξία.

Lady Gaga: Στα 15 της έπασχε από βουλιμία και ανορεξία

Η 27χρονη star έχει αποκαλύψει ότι στα 15 της έπασχε από βουλιμία και ανορεξία. Μάλιστα είχε καλέσει τους θαυμαστές της να την ακολουθήσουν στην «Επανάσταση του Σώματος».

Lady GaGa: Ο βιασμός, τα ψυχολογικά προβλήματα και τα φάρμακα

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top